Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Máme podobu pachatele

ZNOJEMSKO: Ozvěte se policii, pokud vás také navštívil. 

     Ve čtvrtek minulý týden vešel kolem poledne do domu na ulici Palackého ve Znojmě neznámý pachatel. Zazvonil u bytu osmaosmdesátileté paní a použil klasickou fintu. V ruce držel pětitisícovou bankovku a sdělil, že nese nějaký přeplatek. Protože neměl drobné, požadoval od paní vrátit zbytek peněz. Důvěřivá žena si šla pro svoje peníze a ve dveřích se za chvíli objevila s obálkou v ruce. Drzý a troufalý zloděj starou paní odstrčil a obálku s finanční hotovostí čtyřicet tisíc korun jí sebral a okamžitě utekl. Seniorka upadla a utrpěla těžké zranění. 

     V souvislosti s tímto případem, kdy došlo při loupeži k těžkému zranění osmaosmdesátileté paní, varujeme občany před tímto mužem a současně žádáme veřejnost o spolupráci. Pachatel se pohybuje nejen na Znojemsku, ale i v jiných okresech naší republiky. Pokud vás také navštívil, sdělte nám veškeré informace. Zajímá nás kde byl, zda přijel autem a jakým, jestli byl sám nebo s někým, kam potom odcházel a další a další informace, které nám pomohou k co nejrychjlejšíme dopadení.

     Popis muže, po kterém intenzívně pátráme: asi 55 let, zhruba 185 cm vysoký, robustnější postava, začínající břicho, kulatý obličej, téměř holá hlava nebo velmi krátký sestřih vlasů, černý oblek s bílou košilí,  v ruce taška připomínající brašnu na notebook a na očích dioptrické brýle se ztmavovacími skly. Má velmi slušné vystupování. Na první dojem je hodně robustní a zároveň elegantní. Ke své výšce a mohutnosti se pohybuje nápadně lehce. 

     Podařilo se nám sestavit jeho podobiznu. Věrohodnost je asi sedmdesátiprocentní. Ve skutečnosti působí více starším dojmem.  

     Vaše poznatky a zkušenosti s tímto pachatelem nám prosím sdělte na linku 158 nebo na telefonní číslo znojemských kriminalistů 974 641 500. Tam můžete váš vzkaz namluvit na záznamník a sdělit i kontakt na vás pro případné podrobnosti.

     Opět varujeme a upozorňujeme občany, že vracení přeplatků v hotovosti a osobně do domu je známá finta. Nenechte se obelstít. 

     Pachateli loupeže hrozí dva až deset let vězení. Pokud takovým činem způsobí těžkou újmu na zdraví, může být potrestán odnětím svobody na pět až dvanáct let. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

 

vytisknout  e-mailem