Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mámo, táto hýbejte se

VSETÍN: Podívali jsme se na chodce i cyklisty. 

V pátek jsme se ve Vsetíně v rámci akce „Mámo, táto hýbejte se“  pořádané Rodinným a mateřským centrem Vsetín podívali na vybavení cyklistů a chodců u cyklostezky směrem na Ústí.
Společně s krajským koordinátorem Besipu jsme se zaměřili na našem stanovišti na výbavu jízdního kola a to jak povinnou, tak i doporučenou. U výbavy jsme se věnovali i funkčnosti jednotlivých částí a došlo i na drobný servis. Účastníkům akce jsme vysvětlovali rozdíly mezi chodcem a cyklistou a jejich povinnostmi. Velký důraz jsme kladli na viditelnost jednotlivých účastníků a to i chodců s kočárky nebo bruslařů na kolečkových bruslích. Neopomenuli jsme důležitost cyklisté přilby, její výběr a správné používání. Děti si mohli vyzkoušet jednoduchou jízdu zručnosti, protože právě schopnost dobře ovládat své jízdní kolo, může pomoci cyklistovi při řešení krizové situace. Znalosti dopravních předpisů si děti ověřili při psaní testů.
 
Potěšil nás počet účastníků a i jejich ochota vyslechnout naše rady a poznatky. Těšíme se na další obdobné akce, které na jaře chystáme.
Odkazy do noveho okna

Kontrola

Kontrola 

Detailní náhled

Kontrola výbavy

Kontrola výbavy 

Detailní náhled

Psaní testů

Psaní testů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem