Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mámo, táto já už se zebry nebojím!

Tímto sdělením překvapili prvňáčci ze základních škol v Satalicích a Horních Počernicích v Praze 9. A proč to ? Vysvětlení je jednoduché. K našemu překvapení nenavštívili ZOO, kde by se mazlili s tímto zvířátkem, ale s vervou vlastní se pustili do soubojů s přechodem na vozovce. 

     Pracovníci Preventivně informačního oddělení, Policie České republiky, Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy, využili posledních slunečných dnů a připravili pro žáky 1. tříd ZŠ Satalice a Chvaly v Praze 9, spolu s pedagogy uvedených škol, praktickou výuku, která byla zaměřena na bezpečnost při přecházení vozovky a chování na přechodu pro chodce a v blízkosti něj. Po teoretické části, která se odehrála v učebně a při níž se děti dozvěděly jak a kde bezpečně přecházet, nastala část praktická. Zde se žáčci shromáždili před budovou školy a oblékli si reflexní vestu. Nejprve proběhl trénink „na sucho“ a to před školou, kde se nejdříve nacvičovalo společně s paní učitelkou, a každý žáček si to vyzkoušel. Poté se již žáci odvážili i na opravdový přechod a „na ostro“ si vyzkoušeli, jak bezpečně zdolávat tohoto pomocníka při přecházení vozovky. Můžeme říci, že jim to šlo opravdu báječně. Proto je radostná informace v našem nadpise pravdou. Po dobu akce je třeba pochválit taktéž projíždějící řidiče, kteří se chovali velice ohleduplně a vzorně. Děkujeme.
     Celý nácvik na vozovce byl pod bedlivým dozorem nejen policistů PČR, ale také strážníků MP obsluhujícími světelný semafor a pedagogických pracovníků uvedených škol.
 
 nprap. Jiří Havel DiS. - 10.10.2011
Odkazy do noveho okna

Děti na zebře

Děti na zebře 

Detailní náhled

Děti na zebře

Děti na zebře 

Detailní náhled

Děti na zebře

Děti na zebře 

Detailní náhled

Děti na zebře

Děti na zebře 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem