Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

„Mandolína…“

MŘP Ostrava - z vozu odcizili i mandolínu 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 26letého muže pro přečin krádeže. Ke skutku došlo dne 22. 2. 2013 v době od 22.55 hodin do 23.10 hodin na jednom z parkovišť u obchodního centra v Ostravě. Osádka vozu zn. Opel Corsa ponechala v interiéru vozu, na zadním sedadle kufr i plastové pouzdro s nástrojem, načež odešla na nákup do obchodního centra. Poté, co se muži vrátili, nalezli rozbité sklo dveří vozu a zjistili krádež věcí za téměř 110 000 korun. Nato informovali policii.
Mezi odcizenými věcmi byl i hudební nástroj – mandolína (hodnotu předběžně stanovil poškozený ve výši 50 000 korun) s elektrickým piezo snímačem (cca 12 000 korun). Spolu s kufrem „zmizely“ nejen oděvy – oblek, ale také lightbook značky Acer za zhruba 16 000 korun.
Policisté odcizenou mandolínu zajistili dne 26. 2. 2013. Prověřování okolnosti věci pokračovalo, včera policejní komisař zahájil trestní stíhání 26letého muže. Podezřelý sdělil, že si cestou na nákup povšiml na parkovišti ve voze věcí uložených na sedadle. Měl rozbít okno, vzít větší zavazadlo a změnit úmysl, místo na nákup se měl vrátit na tramvajovou zastávku a i s odcizenými věcmi odcestovat domů. Již v tramvaji měl ale nahlédnout do zavazadla a zjistit, že uvnitř je hudební nástroj, původně se domníval, že jde o housle. Prostřednictvím internetu měl pak podezřelý zjistit, že jde o mandolínu.
Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
Jak jsem již informovala, mezi hudebními nástroji, po kterých pátrali ostravští policisté, byly kromě mandolíny několikery housle, viola, klarinet, lesní roh a naposledy „přibyly“ klávesy.
 
 
 
                                                                                            por. Mgr. Gabriela Holčáková
                                                                                                     komisař, 30. dubna 2013 

vytisknout  e-mailem