Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Manželé úvěry neplatí

a další zprávy z Bruntálska 

Brali si úvěry, které neplatili a v žádostech uváděli nepravdivé údaje
Policisté z hospodářské kriminálky na základě svých poznatků a vlastního šetření zjistili, že manželé ve věku kolem 45 let z Krnovska uzavřeli ve třech případech v od března do května roku 2008 v Krnově a Opavě smlouvy na poskytnutí úvěrů od různých finanční ústavů. Při žádostech uváděli nepravdivé údaje o výši jejich příjmů a svých zaměstnáních. Od poškozených společností jim byla vyplacena celková částka přes půl miliónu Kč. Uhradili pouze několik prvních splátek a dále úvěry neplatili. Způsobená škoda činí 560 tisíc Kč.
V těchto dnech policejní komisař SKPV zahájil jejich trestní stíhání pro trestný čin úvěrový podvod. V této souvislosti není vyloučené, že budou obviněny i další osoby. 
 
Nestačil mu počítač, vzal i peníze
V době od 5. do 8.2.2010 v Rýmařově na ulici Nádražní dosud neznámý pachatel vyhnul mříž na okně vedoucí do firmy uhelných skladů a rozbil okno. Vnikl do kancelářských prostor, kde vzal finanční hotovost 500 Kč a počítač v hodnotě přes 15 tisíc. Poškozením způsobil škodu 1 000 Kč. Šetří OOP Rýmařov. 
 
Neodhadl výšku zastřešení zastávky
Dne 8.2.2010 v 19,15 hodin došlo v Bruntále na autobusové zastávce na ulici Nádražní k dopravní nehodě nákladního vozidla. 43letý cizinec nerespektoval dopravní značku zákaz vjezdu a s nákladní soupravou Volvo s návěsem při průjezdu pod zastřešením na autobusové zastávce neodhadl výšku svého vozu a projel pod zastřešením. Zavadil konstrukcí návěsu o nosníky stříšky, kdy čtyři poškodil. Způsobená škoda činí 125 tisíc Kč. 
 
Při nehodě se lehce zranili
razova3.jpgrazova3.jpg
Mezi obcemi Mezina a Rázová jel v pondělí 8.2.2010 před 16,00 hodinou 73letý muž s vozidlem Subaru a při jízdě na přímém úseku začal zrychlovat a dostal na zledovatělém povrchu silnice smyk. Ten nezvládl a vjel do levé poloviny vozovky, kde se střetl s protijedoucí fabii 37letého řidiče, který při nehodě utrpěl lehké zranění a s vozidlem skončil v příkopu. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 310 tisíc Kč.
                                                                                              
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem