Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Manželku nalezl doma zavražděnou

Od úterního rána vyšetřují kriminalisté z pražské „mordparty“ další vraždu. Obětí se tentokráte stala čtyřiapadesátiletá žena z Prahy 3. 

Případ oznámil na linku 158 manžel zavražděné. Svou ženu nalezl v úterý dne 10. února v ranních hodinách při svém příchodu ze zaměstnání. Ležela na zemi v kuchyni a nejevila známky života. Měla rozsáhlá zranění v oblasti dutiny břišní a hrudníku. Na první pohled bylo patrné, že zemřela násilnou smrtí. Muž tedy okamžitě vyrozuměl policii a záchrannou službu. Lékař konstatoval smrt a dobu úmrtí stanovil na časné ranní hodiny po půlnoci téhož dne. Byla nařízena soudní pitva.
 
Na základě předběžného šetření a operativních poznatků pojali kriminalisté podezření na konkrétní osobu pachatele. Osmapadesátiletého muže zadrželi ještě téhož dne v odpoledních hodinách. Jednalo se o známého zavražděné. Kriminalisté zjistili, že v inkriminovanou dobu byli oba spolu a v hojné míře popíjeli alkohol. Následně mezi nimi došlo k slovní a poté i k fyzické roztržce, kdy muž ženu napadl a způsobil jí zranění neslučitelná se životem. Policejní komisař jej ještě týž den obvinil z trestného činu vraždy a umístil jej do policejní cely s podnětem státnímu zástupci na jeho vzetí do vazby. Nyní mu tak hrozí trest odnětí svobody až na 15 let.
 
Tento případ trestného činu vraždy je v tomto roce již pátý. Čtyři z nich již kriminalisté z pražské „mordparty“ objasnili.

vytisknout  e-mailem