Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Manželku vydíral a ubližoval jí

LOUNY - Hrozí mu až čtyři roky za mřížemi. 

Obviněním z trestných činů vydírání a ublížení na zdraví skončil útok 45letého muže ze Žatecka na svoji manželku. Obviněný ji koncem minulého roku v jejich bytě slovně a fyzicky napadl, když řešili jejich vztah a rozvodové řízení. Manžel požadoval, aby od něj neodcházela, sprostě jí nadával a vyhrožoval fyzickou újmou na zdraví. Poté, co poškozená chtěla odejít z bytu, ji začal mlátit, křičel na ni a vyhrožoval, že ji vyhodí z okna, které následně otevřel. Táhl ji pak za nohy k oknu, tloukl do hlavy a těla a ve svém jednání pokračoval i přes prosby poškozené, aby svého jednání zanechal. Z obavy o svůj život mu nakonec žena řekla, že se k němu vrátí. Až poté ve fyzickém útoku muž přestal a manželce dovolil z bytu odejít. Poškozená byla nucena vyhledat lékařské ošetření. Agresivní muž jí způsobil zhmoždění levé poloviny obličeje, otřes mozku, zhmoždění hrudníku a protržení ušního bubínku. Téměř měsíc trvala její pracovní neschopnost a dodnes je v léčení. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na čtyři roky.
 
Prvním krokem z domácího násilí může být:

- telefonát na některou z linek důvěry
- telefonát na nepřetržitou DONA linku na tel. č. 2 51 51 13 13 (viz www.donalinka.cz)
- více informací zde: www.domacinasili.cz/prakticke-rady/prvni-krok/, www.policie.cz/clanek/pomoc-obetem-tc-domaci-nasili.aspx
 
Ženu okradl kapsář
 
Ve středu, krátce po 16. hodině, byla v lounské prodejně Albert okradena žena středního věku. Z kabelky, kterou měla na rameni, jí dosud nezjištěný pachatel odcizil peněženku s finanční hotovostí, stravenkami a platebními kartami. Způsobil jí tím škodu za 3 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, po zloději pátrají.
 
Zatajil nález
 
K mobilnímu telefonu chtěl přijít nekalým způsobem 19letý mladík ze Žatce. Před jednou podbořanskou restaurací nalezl v prosinci minulého roku telefon s příslušenstvím v hodnotě 6 840 Kč, který si přisvojil. Přístroj ztratil krátce předtím 30letý muž, kterému vypadl z náprsní kapsy u košile. Nalezený mobilní telefon užíval uvedený mladík až do konce února letošního roku, kdy byl vypátrán, a telefon dobrovolně vydal. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu zatajení věci, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 19. března 2015   

vytisknout  e-mailem