Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Manželský pár prodával fiktivní zboží na internetu

KRÁLOVÉHRADECKO - Vylákané peníze si nechávali posílat na účty svých dětí. 

Policejní  komisař ze služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru v Hradci Králové  obvinil z podvodu, spáchaného ve spolupachatelství, manželský pár z Podbořan. Dvaačtyřicetiletého nezaměstnaného muže a jeho o 16let mladší manželku (tč. na mateřské dovolené) viní z toho, že od února do září loňského roku podvedli prostřednictvím internetu v celkem 26-ti případech stejný počet poškozených. Dvojice nabízela na internetových portálech Aukro.cz a Sbazar.cz různé druhy zboží, kdy požadovala po kupujících zaslání zálohové platby předem. Poté, co obdrželi peníze, přestali s poškozenými komunikovat. Získanou finanční hotovost poté použili pro svoji potřebu.
Vyšetřováním vyšlo najevo, že nabízené věci byly fiktivní a nikdy je nevlastnili. Jednalo se například o počítačovou sestavu,  notebooky, mobilní telefony nebo fotoaparáty.
Se zájemci vždy komunikovali pod smyšlenými jmény, přičemž vylákané peníze si nechávali zasílat na jednotlivé účty čtyř  nezletilých dětí podezřelé ženy, k nimž měli dispoziční právo. Celkem tak na poškozených vylákali částku ve výši 165.950 korun.  Část finanční hotovosti (cca několik tisíc korun) se policistům podařilo v rámci vyšetřování zajistit.
Obviněná žena se k trestné činnosti přiznala, muž k věci odmítl vypovídat. Oba byli za obdobnou trestnou činnost v minulosti odsouzeni, v případě ženy se jedná o osobu amnestovanou. Za uvedené jednání jim hrozí až 5letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 9. ledna 2014 ve 13:40

vytisknout  e-mailem