Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Maření výkonu úředního rozhodnutí

České Budějovice - S uloženým zákazem řízení řídil osobní vozidlo, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. 

Českobudějovičtí dopravní policisté v minulém týdnu zastavili v obci Pištín, na silnici I/20, řidiče osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia, kdy jeho vozidlo vykazovalo technické problémy. Na výzvu k předložení osobních dokladů a dokladů k vozidlu, mladík (roč. 2002) uvedl, že nic u sebe nemá, což potvrdila lustrace v centrálních evidencích – uložen zákaz řízení všech motorových vozidel do druhé poloviny srpna 2022. K vozidlo uvedl, že ho převáží kamarádovi, ale v pátrání po motorových vozidlech bylo vedeno pro obvodní oddělení Týn nad Vltavou.

Dále strážci zákona přistoupili k testu na zjištění návykových látek, kdy alkohol byl s negativním výsledkem, ale test DrugWipem na omamně psychotropní látky vykázal pozitivní výsledek na Cannabis. Následnému odběru biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení se odmítl podrobit.

Mladík byl zadržen dle trestního řádu a převezen do policejní cely, osobní vozidlo zajistili místně příslušní policisté z obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou.

Druhého dne si zadržený převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí, byl propuštěn a ve věci jsou konány úkony zkráceného přípravného řízení. Do dvou týdnů může očekávat, že o dalším potrestání rozhodne soudce okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

11. ledna 2022

vytisknout  e-mailem