Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Maření výkonu úředního rozhodnutí

HAVLOVICE – Muži, který nerespektoval zákaz řízení, policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu. O pár hodin později s ním měli policisté zas co do činění. 

     Dne 11. listopadu 2019 sdělili domažličtí policisté dvaačtyřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Tohoto muže policisté kontrolovali téhož dne krátce po čtrnácté hodině, když řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Mitsubishi po pozemní komunikaci I. třídy č. 26 do obce Havlovice. Z dostupných evidencí zjistili, že usedl za volant motorového vozidla přesto, že má trestním příkazem Okresního soudu Jindřichův Hradec vysloven trest zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 12 měsíců, a to od dubna 2019 do dubna 2020. Věc bude zpracována ve zkráceném přípravném řízení. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
     K výše uvedenému podezřelému muži vyjížděli policisté v brzké době ještě jednou. Dne 12. listopadu 2019 v 04:50 hodin. Byli přivoláni číšníkem do jedné z domažlických restaurací, kde seděl dvaačtyřicetiletý muž jako host a neměl na zaplacení útraty za alkoholické nápoje ve výši 640 korun. Policistům uvedl, že pro provedení úkonů v souvislosti s jeho zákazem řízení se potřeboval uklidnit alkoholickými nápoji a že byl domluven s kamarádem, že mu přiveze peníze. Kamarád však nepřijel a on neměl žádné peníze. Dluh se zavázal uhradit. Byl také policisty poučen, že pokud dluh nezaplatí, budou jeho jednání evidovat jako přestupek proti majetku.

por. Mgr. Dagmar Brožová
12. listopad 2019

vytisknout  e-mailem