Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Policisté v Karlovarském kraji během víkendu 

Policisté v Karlovarském kraji během víkendu sdělili podezření z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, a to v několika případech. Dvaačtyřicetiletý muž z Chebu bez závažného důvodu nenastoupil trest odnětí svobody, ačkoliv byl rozsudkem Okresního soudu v Chebu a následně rozsudkem Krajského soudu v Plzni odsouzen k trestu odnětí svobody nepodmíněně v trvání 15ti měsíců. Od nabytí právní moci tohoto rozsudku se úmyslně vyhýbal nástupu do vězení. Muž se před policií pokusil skrývat a při zatčení se snažil vydávat za jinou osobu, a to za účelem utajení své totožnosti. Policisté muže po zatčení převezli do věznice Ostrov.
 
Šetadvacetiletý muž z Chebu řídil motorové vozidlo VW LT v ulici Okružní, a to i přesto, že mu byl Městským úřadem v Aši vysloven zákaz řízení motorových vozidel v délce 12 měsíců. Ve druhém případě devětadvacetiletý muž řídil osobní motorové vozidlo Honda Accord v Chebu ulici Okružní. Také tomuto muži byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel do roku 2011, a to Okresním soudem v Chebu.
 

Třicetiletý muž ze Sokolova řídil až do obce Bukovany osobní motorové vozidlo Mitsubischi Colt, kde vozidlo odstavil. Následně byl zadržen hlídkou policie, která muže po celou dobu pronásledovala. Zadržený muž řídil vozidlo, ačkoliv mu byl rozsudkem Okresního soudu v Sokolově vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel po dobu 24, 54 a 36 měsíců, a to až do roku 2014.

vytisknout  e-mailem