Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Dělali to, co mají zakázáno 

Hlídka zbirožských policistů odhalila při silniční kontrole 24letého řidiče, který nemá respektovat rozhodnutí správního orgánu. V pátek 15. října jej kontolovala ve Zbiroze na náměstí ve vozidle značky PEUGEOT.  Dle vedených evidencí bylo zjištěno, že má řidič  vysloven správním orgánem zákaz řízení všech motorových vozidel, proto mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Obdobného jednání se tohoto dne měl dopustit i 22letý řidič vozu  značky RENAULT, kterého kontrolovala hlídka dopravních policistů v rokycanské ulici J. Růžičky. Dle zjištěných informací má i on uložen správním orgánem zákaz činnosti, kterým byl potrestán za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti  provozu na pozemních komunikacích. Policisté tomuto řidiči, který nerespektoval rozhodnutí orgánu veřejné moci a  vykonával činnost, která mu byla zakázána, sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Jejich cesty tak nyní nebudou směřovat ke správnímu orgánu, ale k soudu. Dle trestního zákoníku může soud potrestat pachatele takového skutku odnětím svobody až na tři léta.

nprap. Jana Tomková
20.10.2010

vytisknout  e-mailem