Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Chebsko - během schengenského vnitrostátního pátrání policisté oddělení pátrání Aš zjistili muže, kterému byl Okresním soudem Karlovy Vary uložen trest spočívající v zákazu činnosti řízení všech motorových vozidel na dobu 36 měsíců t.j. do 30.09.2010. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

         Na konci minulého týdne prováděla hlídka policistů oddělení pátrání z Aše v součinnosti s policisty z dopravního inspektorátu Sokolov a Bundespolizei v obci Sokolov, ul. Citická, na parkovišti u vlakového nádraží schengenské vnitrostátní pátrání SILNICE 19. Tato akce byla zaměřena na nelegální přepravu cizinců, úplnost a pravost dokladů cizinců, osoby v pátrání, technický stav vozidel a převážené zboží, zbraně, střelivo, výbušniny, omamné a psychotropní látky a jedy. Celkem bylo kontrolováno 29 osob a 16 vozidel. Policisté odhalili 9 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši 9.100,- Kč. 4x oznámení o dopravním přestupku bylo zasláno na Městský úřad.
         Z hlavní komunikace Citická bylo na místo parkoviště odkloněno hlídkou zdejší součásti vozidlo Renault, červené barvy. To však na policistu nereagovalo a místem kontroly projelo bez zastavení. Z tohoto důvodu bylo k pronásledování použito služební vozidlo Policie ČR s výstražným zařízením, které pronásledované vozidlo zastavilo v obci Sokolov. Když policisté zjišťovali ve svých evidencích totožnost řidiče automobilu zjistili, že mu byl Okresním soudem Karlovy Vary uložen trest spočívající v zákazu činnosti řízení všech motorových vozidel na dobu 36 měsíců t.j. do 30.09.2010. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policisté s ním zahájili zkrácené přípravné řízení a věc dále šetří.
 
                                                                                                                                    por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem