Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mařili a pili

LOUNY - Zákony a předpisy ignorovali... 

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 47letému muži z Litoměřicka, který v sobotu odpoledne řídil v obci Pátek na Lounsku skříňový nákladní automobil zn. Ford Tranzit. Při dopravní kontrole policisté zjistili, že dotyčný má Okresním soudem Praha – východ vysloven zákaz řízení od 7. prosince roku 2012 do 23. listopadu 2013. Podezřelého k věci vyslechli a po provedených úkonech propustili na svobodu.
 
Na dalšího řidiče, který neměl za volantem co dělat, narazili policisté v sobotu v noci. V lounské ulici SNP řídil osobní vůz zn. Opel Astra. Provedenou dechovou zkouškou policisté zjistili, že 41letý cizinec řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Přístrojem Dräger mu naměřili nejprve 1, 54 promile alkoholu v dechu a následně 1, 42 promile. Po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Z auta zmizela odložená kabelka
 
Uplynulý víkend vykradl dosud nezjištěný pachatel zaparkovaný osobní vůz u žateckého Kauflandu. Mezi třetí a čtvrtou hodinou odpoledne překonal nezjištěným způsobem zámek předních dveří u spolujezdce a vnikl dovnitř. Zřejmě jej zaujala odložená kabelka na sedadle vozidla, kterou odcizil. Kromě peněženky zmizely poškozené i různé doklady, průkazky a klíče. Způsobenou škodu vyčíslila na 1 200 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po zloději pátrají.
 
Do chalupy pro míchačku
 
V minulých dnech se vloupal do jedné chalupy v Dubčanech na Žatecku dosud nevypátraný zloděj. Z půdy odcizil ruční míchačku na beton a na cestu si ještě přibalil neupřesněné množství alkoholu. Způsobená škoda byla vyčíslena na cca 6 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 21. května 2013
 

vytisknout  e-mailem