Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Mařili rozhodnutí

ROKYCANSKO - Policisté odhalili dva řidiče, kteří nerespektovali uložený zákaz činnosti. Jeden z nich měl navíc pozitivní test na drogy. 

V sobotu 21. října letošního roku jel řidič s vozidlem tovární značky Opel Corsa po komunikaci ze Zbiroha do Rokycan. Při zpáteční cestě do Zbiroha byl čtyřiapadesátiletý řidič v ulici Karla Vokáče zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Při kontrole policisté obvodního oddělení Radnice zjistili, že muž má podle Okresního soudu Plzeň město uložený zákaz činnosti, který spočívá v zákazu řízení všech motorových vozidel v trvání dvou let od měsíce července loňského roku. Muž byl převezen na oddělení a ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Další řidič, který porušil zákaz činnosti, byl odhalen v Rokycanech. Tentokrát policisté z obvodního oddělení Hrádek zastavili řidiče v ulici Zeyerova v Rokycanech.  Sedmadvacetiletý řidič usedl na místo řidiče a řídil, ačkoliv mu tato činnost byla Městským úřadem v Rokycanech zakázána. Mladý muž stejně jako v přechozím případě řídil s platným zákazem činnosti, který má uložený od října letošního roku v trvání dvou let.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Mladšímu řidiči navíc nepřidá, že měl pozitivní test né a psychotropní látky, test detekoval látky cannabis a amfetaminy. S ohledem na pozitivní test se podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve.


nprap. Hana Kroftová
24. října 2017
 

vytisknout  e-mailem