Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Maskoval se dámskou parukou

Frýdek-Místek – toto pondělí krátce po třetí hodině odpoledne vešel do komerční banky ve Frýdku-Místku muž, který požadoval peníze pod pohrůžkou útoku bombou. 

Foto: PČR/ pachatel KB FMFoto: PČR/ pachatel KB FM
       Asi pětadvacetiletý mladík, štíhlé postavy s krátce střiženou bradkou vešel do haly banky, jako standardní klient. Vyzvedl si pořadové číslo a čekal, až přijde na řadu. Takřka normální obrázek, až na to, že od pohledu jako normální muž měl na hlavě dámskou paruku. Když přišel na řadu, přistoupil k přepážce, položil na pult igelitovou tašku a dopis. Beze slova pak místo a samotnou banku opustil. Pracovnice banky ihned kontaktovala policii. Policejní hlídka místo zajistila a museli jsme celou budovu evakuovat. V této době se zde nacházelo bezmála padesát lidí, z toho pětatřicet zaměstnanců banky. Přizvaný pyrotechnik zjistil, že se igelitové tašce nenachází žádný nástražný výbušný systém, ale pouze kámen. Samotný dopis pak obsahoval výhružku, že pokud mu nebudou doručeny peníze na smluvené místo, tak bomba v tašce vybuchne. Samotné opatření a částečná uzávěra s omezením dopravy okolo místa události trvala do deváté hodiny večer.                                   
Muži v paruce za jeho jednání, které je kvalifikováno, jako zločin loupež hrozí nepodmíněný trest  a může tak za mřížemi strávit až deset let.

       Speciální tým kriminalistů nyní pátrá po tomto maskovaném pachateli. Proto žádáme širokou veřejnost o pomoc při dopadení mladíka v ženské paruce. Pokud jste muže zachyceného průmyslovou kamerou poznali, viděli například nasedat do vozidla nebo vám někoho připomíná, obraťte se svým poznatkem na kterékoli oddělení policie České republiky, nebo volejte linku 158.


 

por. Mgr. Vlastimil Starzyk
9. července 2014

Odkazy do noveho okna

Pachatel KB FM

Pachatel KB FM 

Detailní náhled

Pachatel KB FM

Pachatel KB FM 

Detailní náhled

Pachatel z KB FM

Pachatel z KB FM 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem