Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Maso chtěl odnést za každou cenu

LIBEREC - Jako výhružku použil i nůž. 

V  neděli odpoledne chtěl z prodejny Penny v Rochlici odejít muž i s kradeným zbožím. V prodejně si naskládal do batohu jedenáct balíčku s kuřecím masem a pak prošel pokladnami, kde nezaplatil. Muže ale nenechala odejít ochranka obchodu, která ho požádala, aby jim ukázal batoh a vyčkal na místě do příjezdu policie. Ten ale místo toho začal mávat pěstí a vyhrožoval,  že pokud ho nepustí ven, tak jej napadne. Pracovník se ale nenechal zastrašit a dál mu bránil vlastním tělem v odchodu z prodejny.  Odchod z prodejny ale myslel zloděj opravdu vážně, což dokázal tím, že na pracovníka ostrahy vytáhl nůž. Ten mu přiložil pod bradu a vyhrožoval mu, že pokud nebude puštěn ven,  tak ho "podřízne". Následně se mu tedy podařilo z prodejny utéct.

Policisté po zloději pátrali, přičemž jim významným způsobem pomohli i lidé, kteří byli incidentu přítomni. Na základě jejich informací a popisu se jim včera podařilo zloděje zadržet a umístit do policejní cely. Policejní komisař ho obvinil hned z několika trestných činů, a to z:
- krádeže
- výtržnictví
- nebezpečného vyhrožování
- vydírání
Obviněný muž, který se takto choval kvůli krádeži masa za necelých sedm set korun, může být v případě pravomocného odsouzení potrestán až třemi lety vězení.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

 

 

 

vytisknout  e-mailem