Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Masters of Rock 2015

ZLÍNSKO: Desítky policistů v akci.  

Již zítra začne ve Vizovicích tradiční rockový festival Masters of Rock.
Masters of Rock je akce, která na několik dní výrazně ovlivní život nejen občanům Vizovic a nejbližšího okolí, ale také policistům. Desetitisíce fanoušků představují i jisté komplikace, které se však ve spolupráci s pořadateli festivalu budeme snažit minimalizovat.
Ve Vizovicích a v okolí areálu budou desítky policistů z řad obvodních oddělení, pohotovostního a eskortního oddělení, dopravní policie, kriminalistů, cizinecké policie či například policejních kynologů a jízdní policie. Mezi jejich hlavní úkoly patří mimo jiné zajištění veřejného pořádku, ochrana bezpečnosti osob a majetku, předcházení trestné činnosti, pátrání po hledaných osobách či dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu.
Tak jako v uplynulých letech se nebude parkovat podél hlavní silnice l/49. parkovacích míst je v okolí areálu dostatek. V každém případě doporučujeme respektovat dopravní značení a uposlechnout rad a pokynů policistů a pořadatelů. Opatrní by měli být i řidiči, kteří Vizovicemi jen projíždí, neboť se dá očekávat zvýšený pohyb chodců nejen v nejbližším okolí areálu, ale také v celých Vizovicích (vloni se stala na ulici Zlínská ve Vizovicích nehoda, při které byl poraněn chodec – účastník festivalu. Při přecházení silnice l/49 jej srazil dvaadvacetiletý řidič osobního automobilu).
Ti, kteří na „masters“ jezdí pravidelně, nepochybně ví, že policisté netolerují řidiče pod vlivem alkoholu či drog a naopak je aktivně vyhledávají. (vloni jsme provedli stovky testů a odhalili jsme na tři desítky podnapilých řidičů. Většinou se jednalo o přestupky, byli ovšem i tací, kteří se dopustili trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jako například dvaatřicetiletý řidič, který v odpoledních hodinách nadýchal 2,5 promile alkoholu).
Kromě mnoha tisícovek fanoušků rockové hudby se do Vizovic chystají také zloději. Stovky opuštěných stanů jsou pro ně velkým lákadlem. Díky aktivitě policistů se však v loňském roce podařilo krádeže eliminovat na minimum. Přesto by měli návštěvníci festivalu dbát na dodržování základních bezpečnostních pravidel: stanovat pokud možno v oficiálních kempech a ne tzv. „na samotě u lesa“, ve stanech by neměly zůstat cennosti (peníze, platební karty, telefony a jiná elektronika,…), atd…
 
  
 
8. července 2015, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem