Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Masters of Rock pokračovalo i v neděli

Do konce festivalu zůstalo bezmála třicet tisíc lidí. V pondělí ráno zde budou dopravní komplikace. 

Vizovice - Padesátku nealkoholických piv rozdali v sobotu dopoledne dopravní policisté, kteří hlídkovali u zádveřického motorestu směrem od Vizovic na Zlín. Dostali je ti řidiči, kteří nenadýchali při kontrole alkohol a nedopustili se žádného jiného porušení dopravních předpisů.
Všechny řidiče naše pozornost ve formě vychlazeného nealkoholického nápoje potěšila. Spadl z nich stres a od policejní hlídky odjížděli s úsměvem.
Preventivní akce se konala v sobotu od šesti do dvanácti hodin. Dvěma řidičům jsme museli zadržet řidičské průkazy. Jeden z nich je podezřelý z trestného činu, protože nadýchal 1,4 promile. Druhý řidič měl špatné svědomí a naší hlídce se chtěl vyhnout.  Sjel z hlavní cesty, kde ho ovšem zastavili policisté z Vizovic. Muž se naší kontroly obával oprávněně, nadýchal půl promile a bude se zpovídat z přestupku, za který hrozí pokuta až padesát tisíc korun.
Od čtvrtku do sobotního večera jsme ve Vizovicích zastavili už více než deset podnapilých řidičů. Tento nešvar se na rockovém festivalu objevuje rok co rok, přestože řidiče na přísné a nekompromisní kontroly předem upozorňujeme. Mnozí řidiči chodí před jízdou na obvodní oddělení ve Vizovicích, kde mohou podstoupit orientační dechovou zkoušku, aby si byli jisti, že mohou sednou za volant. Dopravní kontroly plánujeme až do pondělního rána.
Krádeže ve stanech přesáhly sto tisíc korun. Drzost zlodějů je neuvěřitelná, ke krádežím docházelo ve většině případů v době, kdy zde majitelé spali. Pachatelé si vybírali zejména stany, které si lidé postavili na neoficiálních plochách. Na vymezených stanovištích ke krádežím docházelo zcela výjimečně.
Policisté areál neustále střežili, na noc používali dalekohledy pro noční vidění. Podařilo se jim zadržet jednoho pachatele, který v pátek odpoledne v centru Vizovic ukradl dámské horské jízdní kolo. Majitelka ho nechala nezajištěné před supermarketem a jeden z rockerů si ho „půjčil“. Muž v kanadách na ostře žlutém dámském jízdním kole byl poměrně nápadný a policejní hlídka ho zastavila už po několika stech metrech.
Desítky lidí nám hlásí ztrátu dokladů, mnohé se však v areálu najdou a můžeme je vracet.
V naší cele skončil opilec, který v sobotu dopoledne vyspával na železniční trati. Strojvedoucí vlaku, který přijížděl ze Zlína do Vizovic si muže všimnul, souprava se však i přes usilovné brzdění zastavila až nad spícím festivalovým hostem. Tomu se naštěstí nic nestalo, zpod lokomotivy vylezl bez jakéhokoliv zranění. Bude se zpovídat z přestupku, za který hrozí pokuta v řádu desítek tisíc korun.
Noční bouřka a prudké lijáky festivalové návštěvníky neodehnaly. Ve Vizovicích je jich stále přibližně třicet tisíc. Předpokládáme, že většina z nich plánuje odjezd na pondělní ráno, řidiči musí počítat s kolonami a s dopravními komplikacemi.

vytisknout  e-mailem