Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Masters of Rock – shrnutí

ZLÍNSKO: Policisté se ve službě nezastavili.  

Policisté, kteří se zúčastnili letošního ročníku Masters of Rock, si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemohou. Velitelé jich do akce nasadili denně sto dvacet, šedesát na denní a šedesát na noční směnu. Opatření se zúčastnili policisté z dopravního inspektorátu, obvodních oddělení, pohotovostního a eskortního oddílu, oddělení obecné kriminality a posílilo nás také několik hlídek cizinecké policie. Vše koordinovali operační důstojníci.
Od úterka, kdy do Vizovic začali najíždět první návštěvníci, až do dnešního dopoledne, kdy se rozjížděli poslední účastníci, jsme zastavili celkem tři desítky podnapilých řidičů. Ve srovnání s loňským rokem je to podstatné navýšení. Tradiční návštěvníci již vědí, že policisté lemují silnice a každému zastavenému řidiči dávají „dýchat“. Navíc každoročně nabízíme řidičům, aby si přišli udělat preventivně dechovou zkoušku, při které mohou zjistit, zda už nejsou pod vlivem alkoholu. Tu každoročně využijí desítky návštěvníků. Přesto hodně z nich usedlo za volant pod vlivem alkoholu. Policisté za celou dobu provedli několik set dechových zkoušek. Nejvíce nadýchal řidič ze Zlína, který si asi třicet metrů před naší hlídkou sedl na místo spolujezdce a pak tvrdil, že rozhodně neřídil. Policisté ho ale viděli a při dechové zkoušce naměřili neuvěřitelných 2,5 promile alkoholu. Pětačtyřicetiletý Zlíňan je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Průměrná naměřená hodnota mezi řidiči byla přibližně 0,67 promile. 
Na obvodním oddělení máme sedmdesát nových spisů, z toho sedm trestných činů, třicet pět přestupků a čtyřiadvacet jiných oznámení, nejrůznějších ztrát a nálezů,“ uvedl vedoucí obvodního oddělení ve Vizovicích nadporučík Roman Jakubů. Většina přestupků a trestných činů se týkala dopravy a krádeží. Těch jsme zaznamenali asi dvě desítky. Nejčastější obětí zlodějů byli lidé spící na lavičkách nebo v otevřených stanech. Zloději jim z kapes brali peníze i mobilní telefony za asi třicet tisíc korun. O nejvíce peněz přišla žena, která si neuzamkla karavan, do kterého si vzala tržbu za prodej piva ve výši 150 tisíc korun. Celkem se škody pohybovali kolem dvou set tisíc korun.
Řešíme také případ loupežného přepadení, ke kterému došlo v noci na neděli. Sedmadvacetiletého muže pachatel napadl pěstmi a vzal mu ledvinku s peněženkou a mobilem.
 
19. července 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem