Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Máte-li informace k případům, ozvěte se.

LIBEREC – Několika vloupáními do garáží se zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec – Vápenka. 

Mezi 8. a 9. prosincem se dosud neznámý pachatel nebo pachatelé vloupali do několika řadových garáží v různých lokalitách Liberce. Zejména pak v okolí Františkova, Jeřábu a Dolního Hanychova, kde poškodili zabezpečení několika garáží a vloupali se dovnitř. Celkově se tak během víkendu vloupali do čtyř objektů a do dalších dvou se jim vniknout nepodařilo. I přesto je škoda, kterou si majitelé garáží na odcizených a poškozených věcech vyčíslili, poměrně vysoká. Pachatelé, poškozením zařízení a odcizením věcí, způsobili škodu 90tisíc korun.
Zloději vzali vše, co mělo nějakou hodnotu. Hliníková kola s pneumatikami, elektrokolo a horská jízdní kola, ale například také elektronářadí a kempingové vybavení.Vrata garáže.png

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Během listopadu 2018 vyšetřovali policisté z obvodního oddělení Vápenka dalších téměř deset případů se škodou přes 24tisíc korun. Více jak polovina z nich byla klasifikována jako pokus krádeže a tři případy byly dokonané.

Žádáme možné svědky, kteří by si všimli cizích osob v bezprostředním okolí řadových garáží v uvedených lokalitách, aby se policistům se svědectvím přihlásili prostřednictvím linky 158, na tel. čísle 974 467 200 nebo přímo na služebně obvodního oddělení Liberec – Vápenka. Veškeré informace k případům mohou policistům zásadním způsobem dopomoci k jejich objasnění.
Policisté také apelují na obyvatele těchto lokalit, aby v případě, že uvidí neznámé a podezřelé osoby v blízkosti garážových stání, případně když by zpozorovali nezvyklé nebo protiprávní jednání, aby okamžitě volali linku 158.
Rozhodně by se ale majitelé garáží či případní svědci neměli pouštět do bezprostřední konfrontace s podezřelými lidmi nebo se je snad i pokoušeli zadržet. Zaměřte se především na popis podezřelých osob, jejich oblečení a jejich odchodovou trasu z místa činu. Toto jsou informace, které policistům pomohou. Rozhodně neriskujte své zdraví a životy!
 

17. prosince 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem