Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Matka i syn skončili na záchytce

ZLÍNSKO: V pravé poledne na náměstí Míru obtěžovali kolemjdoucí. 

Zlínští policisté ve spolupráci s policisty z Kroměříže sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví jednapadesátileté ženě a jejímu pětadvacetiletému synovi. Oba ve čtvrtek v poledne na náměstí Míru ve Zlíně svými vulgárními výrazy obtěžovali kolemjdoucí a poté i policisty. Skončili na záchytce.

Policisty z prvosledové hlídky vyslal operační důstojník ve čtvrtek v poledne na náměstí Míru, kde měla skupinka lidí popíjet alkohol a obtěžovat kolemjdoucí. Policisté po svém příjezdu  většinu ze zúčastněných poznali, nebylo to poprvé, co s nimi měli něco do činění. Upozornili je, aby se nechovali na veřejnosti hlučně. Většina z nich se uklidnila, až na jednapadesátiletou ženu, která začala policisty urážet vulgárními výrazy. Po chvíli se k ní přidal i její syn, který chtěl policisty napadnout. Dechová zkouška ukázala 3,3 promile u mladého muže a více než 2 promile u jeho matky. Protože aktuálně hrozilo, že s obtěžováním kolemjdoucích nepřestanou, policistům nezbylo, než oba výtržníky zadržet a převézt na policejní stanici a následně po lékařském vyšetření eskortovat do psychiatrické nemocnice v Kroměříži.

Po vystřízlivění si ze svého jednání nic nepamatovali. Nyní jim za trestný čin výtržnictví hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

6. března 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem