Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Matka mrtvého kojence obviněna

KRAJ-Dnes v poledne byla obviněna z těžkého ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby 

Dnes v poledne kriminalisté obvinili 24letou matku 4měsíčního chlapce, který byl včera kolem 17. hodiny nalezen v Radvanicích mrtvý (více Kojenec nalezen mrtvý z 9. 3. 2012), ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby. 

Zda existuje přímá souvislost mezi trestním jednáním matky a smrtí dítěte určí až nařízená soudní pitva a zadané znalecké posudky. Kriminalisté v průběhu celého odpoledne pokračovali ve vyšetřování, vyslýchali nejenom obviněnou ženu, ale i svědky a další zúčastněné osoby. Současně připravují podnět na vzetí obviněné ženy do vazby.

V případě uznání viny hrozí ženě trest odnětí svobody v délce trvání od 5 do 12 let.

K velmi rychlému objasnění případu zásadním způsobem přispěla rozsáhlá pátrací akce, která vedla k nálezu mrtvého tělíčka. Několik desítek policistů, psovodů, hasičů, horských záchranářů i městských strážníků pátralo na silnicích, ze vzduchu a v okolí Radvanic i v horském, těžko přístupném terénu. Od počátku totiž verzi matky o únosu dítěte brali  kriminalisté velmi vážně. S ohledem na blízkost státní hranice hrozil dokonce i únos dítěte do zahraničí. Zároveň ale začali prověřovat i jiné verze, z nichž jedna se nakonec bohužel potvrdila. 

mjr. Mgr. Ivana Ježková
10.3.2012, 20:30

 

vytisknout  e-mailem