Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Matka neposílá své tři dcery do školy

ÚO Bruntál - odcizené náhrobní lucerny a další zprávy z okresu 

Odtrhl a odcizil náhrobní lucerny
Pro obstarání peněz někteří neváhají sáhnout na majetek jiných lidí, což se stalo i v Třemešné, kde 43letý muž vyřešil nedostatek finančních prostředků tím, že odtrhl a odcizil na hřbitově náhrobní lucerny. Albrechtičtí policisté mu ve čtvrtek 24.3.2011 sdělili podezření z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že v době od 10. do 14.2.2011 podezřelý přišel na hřbitov a odtrhl a odcizil 22 náhrobních luceren a při tomto jednání poškodil ještě jeden z hrobů. Část odcizených věcí si uschoval přímo na hřbitově a většinu zničil a odevzdal do sběrny. Způsobená škoda činí přes 12 tisíc Kč. 
 
Nedala přednost
Nehodu, u které byla příčina nedání přednosti šetřili dopravní policisté dne 24.3.2011 v Bruntále na křižovatce ulic Dolní, Olomoucká a E. Beneše. Ve 12,30 hodin jela 72letá žena s vozidlem Daewoo Matiz a nedala přednost v protisměru jedoucí 19leté dívce s vozidlem Audi A6. Došlo ke střetu a nárazem byla audina odhozena vpravo, kde narazila ještě do sloupu světelného zařízení u přechodu pro chodce. Lehké zranění utrpěla mladá řidička, další osoby zraněny nebyly. Způsobená škoda činí 200 tisíc Kč.
 
Při rozhovoru mu odcizila peněženku
Z přečinu krádeže bylo v těchto dnech sděleno podezření 35leté ženě. Je jí kladeno za vinu, že dne 1.1.2011 v ranních hodinách v restauraci ve Dvorcích měla při rozhovoru s 51letým mužem odcizit z náprsní kapsy bundy, kterou měl muž na sobě, peněženku. V ní byly také doklady, platební karta a hotovost 500 Kč. Celková škoda činí 1 tisíc Kč.
 
Našel ztracenou peněženku i s platební kartou, ze které hotovost
Nemilé překvapení čekalo na 52letého muže, který ztratil dne 14.2.2011 v Rýmařově u restaurace peněženku i s osobními doklady, platební kartou i s PINem a finanční hotovostí 1 500 Kč. Následně se muž podíval přes internet na svůj účet a viděl, že mu někdo ještě ten den vybral z účtu 5 tisíc Kč. Případ nahlásil rýmařovským policistům, kteří šetřením pachatele zjistili, jednalo se o 50letého místního muže. Dokonce při prověřování dalších věcí vyšlo najevo, že pachatel měl peněženku s doklady poškozenému za pár dní po ztrátě a výběru vrátit, samozřejmě bez peněz a platební karty. Za pomoci karty měl podezřelý vybrat z účtu 5 tisíc Kč, které použil pro svou potřebu. Dne 24.3.2011 mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Způsobená škoda činí 6 500 Kč. 
 
Své tři dcery neposílá do školy
Zřejmě to, že děti (ve věku od 13 do 15 let) nejsou klasifikovány z některých předmětů a nebo že mají snížený stupeň z chování , nevadí jejich 37leté matce. Žena totiž neměla dbát v průběhu školního roku 2010/2011, tedy od září do 16.2.2011 na řádnou docházku svých dětí do školy v Krnově. Se školou nespolupracovala a nereagovala ani na upozorňování pracovníků školy. Nakonec to dopadlo tak, že nejstarší z dcer zameškala 168 hodin, z toho 46 neomluvených, prostřední zameškala 429 hodin a z toho 240 neomluvených a nejmladší nebyla ve škole dokonce 467 hodin a z toho 278 má neomluvených. Tento vysoký počet absencí a nedostatečná příprava do školy se odrazila samozřejmě na prospěchu. Jedno z dětí nebylo hodnoceno ze tří předmětů a ze dvou neprospělo a další nebylo hodnoceno z jednoho a z dalších dvou také neprospělo. Všechny tři byly klasifikovány třetím stupněm z chování. Ženě sdělil policejní komisař SKPV podezření z   přečinu ohrožení výchovy dítěte a hrozí jí trest odnětí svobody až do výše dvou let.
 
Krátce usnula a havarovala
Dne 23.3.2011 ve 22,00 hodin mezi obcemi Horní Benešov a Milotice nad Opavou jela 26letá žena s vozidlem Opel. Při řízení vlivem únavy krátce usnula a vyjela za pravý okraj silnice. Zde se převrátila přes střechu auta a ještě narazila do stromu. Při nehodě se řidička zranila lehce. Způsobená škoda činí 60 tisíc Kč. 
                                                                                              
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
25.4.2011

vytisknout  e-mailem