Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Měď stále láká

PELHŘIMOVSKO: Nezalekl se ani pietního místa. 

Pelhřimov - Krádeže barevných kovů na Pelhřimovsku opět pokračují. I když se policistům poměrně v krátké době dva pachatele podařilo dopadnout, přesto různé okapy, svody a plechy mizí dál.
 Již v srpnu policisté objasnili sérii krádeží měděných okapových svodů. Osmnáctiletý pachatel odcizil od května do počátku srpna celkem 90 metrů měděných svodů, které pocházely zejména z rodinných domků, prodejen, lékáren, ale i z kostelů. Odcizením svodů pachatel způsobil škodu téměř za 90.000 korun.
 
   Další pachatel, který je v současné době ve věznici, byl obviněn z krádeže barevných kovů přímo ze sběrny druhotných surovin, ale i z krádeže měděných komponentů na OD Vysočina v Pelhřimově. Tento devatenáctiletý mladík způsobil škodu za 15.000 korun.

      V těchto dnech přijali pelhřimovští policisté trestní oznámení na neznámého pachatele, který koncem minulého týdne ( tj. z 15.10. na 16.10.) odcizil z budovy obřadní síně v Pelhřimově měděné oplechování v délce 4 metrů a měděný okapový svod. Další oplechování okapový svod a měděné háky na budově poškodil. Celková škoda byla vyčíslena na dvacet tisíc korun.
 
 
por. Bc. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz
20. října 2010
 
 

vytisknout  e-mailem