Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Medaile za statečnost

Břeclavsko, Jihlavsko - ...obdrželi z rukou policejního prezidenta tři policisté oblastního ředitelství služby cizinecké policie Brno 

Předávání medailí PP

Dnes, 6.8.2009 v dopoledních hodinách vyznamenal policejní prezident brigádní generál Oldřich Martinů pět policistů za statečnost. Tři z nich jsou příslušníky oblastního ředitelství služby cizinecké policie Brno. Dva z těchto policistů, prap. Ing. Antonín Švrček a prap. Libor Weiser, oba příslušníci inspektorátu cizinecké policie Břeclav, zachránili lidský život, rozmluvili sebevrahovi jeho zamýšlený čin – tisková zpráva. Další z policistů, prap. Jiří Škarka, z Jihlavského inspektorátu cizinecké policie byl vážně zraněn při zajišťování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu při dopravní nehodě na dálnici D1 bezohledným řidičem, který navíc z místa dopravní nehody ujel – tisková zpráva.
 
Předání medailí byli osobně přítomni i ředitel oblastního ředitelství služby cizinecké policie Brno plk. Ing. František Štěpánek a zástupce ředitele služby cizinecké policie plk. Ing. Tomáš Hytych.
 
To, že tři z pěti vyznamenaných policistů jsou příslušníky cizinecké policie, je neklamnou známkou toho, že cizinecká policie je složkou policie, která se nezajímá pouze o pobytový režim cizinců ale pomáhá a chrání občany našeho státu, proto se neváhejte obrátit i na policisty cizinecké policie.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

 

vytisknout  e-mailem