Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Medový život neměl dlouhého trvání

NÁCHODSKO – Krádež šesti tun medu nevyšla 

Neobvyklý lup zajistili v minulém týdnu policisté z náchodské kriminální služby. Ze skladu jedné firmy v Severních Čechách převáželi zpět šest dvěstělitrových sudů plných medu. Majitel tamní výkupny sudy vydal poté, co vyšlo najevo, že naletěl při výkupu podvodníkům.
Auto PČR-pomáhatIlustrační foto/Policie ČR
 
Med, který koupil jako pozůstalost z dědictví po včelaři z Jaroměře, totiž ve skutečnosti patřil majiteli firmy na Náchodsku, jemuž zmizel ze skladu, samozřejmě, že bez jeho vědomí. Z výsledků vyšetřování, které policie provádí, dosud vyšlo najevo, že obchodníkovi brali sudy s medem jeho zaměstnanci. Sladký život, který si tajným přilepšováním z medové dobroty vytvořili, však již vzal za své. 
 
Po inventuře majitel zjistil, že do současné doby jeho sklad opustilo bez jeho vědomí celkem 11 sudů, každý naplněný přibližně 300 kilogramy medu, 49 konví a 31 plechovek, vše plné medu, částečně řepkového, částečně lesního, o celkové váze bezmála 6 tun.
 
Odhalit šmelináře s medem se podařilo zejména díky strážníkům jaroměřské městské policie, kteří si při obchůzkové činnosti všimli podezřelé aktivity několika mužů u josefovských garáží. Při kontrole se jim pak muži snažili namluvit, že vyklízejí garáž jako pozůstalost po včelaři. Strážníci jim však příliš neuvěřili a zašli se pozeptat přímo do firmy, která s medem obchoduje, zda majiteli nějaká ta nádoba nechybí. Po prověření skladových zásob pak majitel zjistil, že mu chybí med, včetně obalů a rudlíku na nakládání, v celkové hodnotě dosahující částky téměř půl miliónu korun.
 
Policisté z náchodské kriminální služby případ vyšetřují jako trestný činu krádeže, kdy pachatelům hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
26. 6. 2014 v 15.45 hodin

vytisknout  e-mailem