Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mějte své věci vždy pod dohledem

KLADENSKO - Zloděj umí využít nepozornost ve svůj prospěch. 

Kladenská policie upozorňuje občany, aby byli obezřetní a dávali si pozor na své věci a především na osobní zavazadla, peněženky, mobilní telefony, doklady, notebooky, tablety, platební karty a vyšší finanční obnosy a další cenné věci. K větší části krádeží při sobě dochází nepozorností občanů, kteří nevěnují svým věcem pozornost a mnohdy je ponechávají bez dohledu. Zloděj umí využít tohoto okamžiku ve svůj prospěch. Ponechané věci nebo dostatečně nezajištěné jsou pro pachatele velkým lákadlem a snadnou kořistí.

Kladenští policisté v posledních týdnech zaznamenali několik případů krádeží při sobě, které byli na policejních služebnách oznámeny poškozenými osobami.

Nejaktuálnější  případ byl oznámen včerejšího dne 11. července 2016, kdy poškozeným byl padesáti devítiletý muž z Kladna.  Muž si uschoval finanční hotovost ve výši necelých 40 000,-Kč do zadní kapsy batohu a cestoval s tímto finančním obnosem z Prahy do Kladna. Na cestě mu byla tato částka z kapsy odcizena neznámým pachatelem.

Další poškozenou je padesáti osmiletá žena z Kladna, která si vedle sebe položila na zem tašku před vlakovým nádražím v ulici Milady Horákové v Kladně. V tašce byl uložen nově zakoupeným tablet s příslušenstvím v hodnotě necelé 4 000,-Kč, který jí byl v nestřeženém okamžiku odcizen.

Poslední z uváděných případů se stal minulý týden v Kladně v ulici V. Rabase. Dvaceti pětiletý muž po požití alkoholických nápojů usnul v dopoledních hodinách v parku a neznámý pachatel mu v daném okamžiku odcizil z jeho batohu peněženku s doklady, platební kartou a finanční částkou 17 000,-Kč. Celkem vzniklá škoda byla vyčíslena na 17 700,-Kč.

Všechny tři případy kladenští policisté prošetřují jako trestný čin krádež a po podezřelých pachatelích pátrají.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková zpráva

P ČR  Kladno

12. července 2016

 

 

 

vytisknout  e-mailem