Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Měl dostat pokutu za krádež, vydával se za někoho jiného

LIBERECKO - V roce 2014 se dopustil 46letý muž v Liberci, v obchodním centru Globus drobné krádeže. Před policisty se vydával za někoho jiného. 

Liberečtí kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání 46letého muže, který se v roce 2014 vydával před policejní hlídkou za někoho jiného. Kriminalisté muže obvinili z přečinu poškození cizích práv. 

Obviněný muž se počátkem června roku 2014 dopustil ještě se svou přítelkyní v Liberci, v nákupním centru Globus v ulici Soudeská drobné krádeže zboží. Dvojice však neunikla pozornosti bezpečnostní agentury, která na místo přivolala policejní hlídku. Na místo se dostavili policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka, kteří žádali po dvojici prokázání totožnosti. Žena u sebe doklady k prokázání totožnosti měla, ale muž tyto doklady neměl. Policistům tedy sdělil při kontrole všechny potřebné identifikační údaje, včetně rodného čísla, kdy vše souhlasilo. Mělo to však jeden háček. Policistům uvedl údaje zcela jiné osoby, a to osoby bývalého muže své přítelkyně. Policisté mu na místě uložili za krádež blokovou pokutu ve výši 1 tisíc korun, kterou nezaplatil. K zaplacení se muž neměl ani pár dní poté, proto policisté postoupili pokutu na místě nezaplacenou Celnímu úřadu pro Liberecký kraj, který ji po muži následně vymáhal. 

Skutečný viník unikal trestu a místo toho byl nemile překvapen bývalý muž jeho přítelkyně v Ostravě. S velkým podivem nevěřil, když po něm žádal Celní úřad z Libereckého kraje zaplacení pokuty za něco, co vůbec neudělal a z místa, kde vůbec nebyl. Vše se nakonec v dobrém vysvětlilo a policistům se podařilo vypátrat skutečného zloděje. Nyní již čelí obvinění z přečinu poškození cizích práv, za který mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Nyní bude záležet na soudu, jak v této záležitosti rozhodne. Je možné, že si muž pocházející také z Ostravska prodlouží pobyt za mřížemi, neboť v tuto chvíli si ve vězení odpykává trest za majetkovou trestnou činnost. 

Případ se podařilo objasnit policistům z obvodního oddělení Liberec - Vápenka ve spolupráci s libereckými kriminalisty. 
 

3.2.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem