Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Měl se pokusit znásilnit dvě ženy

NÁCHODSKO - Policisté muže zadrželi hned následující den. 

Náchodští kriminalisté spolu s kolegy z obvodního oddělení v pondělí zadrželi a hned následující den obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění ukončeného ve stádiu pokusu devatenáctiletého muže, který se měl v neděli krátce po půlnoci a znovu pak v šest hodin ráno v Náchodě pokusit znásilnit dvě ženy (45 a 64).

K ženám, které procházely okolo něho, měl vždy přistoupit, a za pomocí násilí je měl strhnout na zem. Jednalo se o jemu zcela neznámé ženy, které se náhodně vyskytly v jeho blízkosti. K dokonání trestného činu v obou případech nedošlo jen z toho důvodu, že se oběti násilníkovi intenzivně bránily. V prvním případě měl pachatele překvapit hlasitý výkřik oběti, po kterém z místa utekl. V druhém případě ho vyrušily hlasy osob jdoucích v jejich blízkosti.

Policisté za pomocí operativně pátracích prostředků ještě ten den ustanovili možného podezřelého. Jednalo se o mladíka, který byl v minulosti již trestně stíhán. Do pátrací akce se zapojili policisté z obvodního oddělení i kriminalisté a muže dopadli hned následující den. Po prvotním výslechu byl muž obviněn z výše uvedeného trestného činu. Zároveň byl podán podnět na jeho vzetí do vazby. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let.

por. Mgr. Lucei Konečná
20.9.2023, 12:30hod.

vytisknout  e-mailem