Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Měl si raději přispat

LITOMĚŘICKO – Kontrola ho odhalila; Peněženku vrátily děti… 

Šestapadesátiletý muž z Roudnicka pravděpodobně neočekával, že se v neděli časně ráno setká s hlídkou policistů. I přes vysokou hladinu alkoholu, usedl za volant vozidla značky Škoda a projížděl centrem města Roudnice nad Labem. Během jízdy byl zastaven a kontrolován hlídkou roudnických policistů, která jej vyzvala k dechové zkoušce na alkohol. Řidič opakovaně nadýchal téměř dvě promile. Neboť ve stavu vylučujícím způsobilost, vykonával činnost, kterou mohl ohrozit život nebo zdraví lidí, nebo způsobit značnou škodu na majetku, byla jeho jízda ukončena. Následujícího dne bylo řidiči sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Peněženku vrátily děti…

Páteční ráno bylo opravdu smolným pro Litoměřičana, který v okolí ulice Stránského v Litoměřicích ztratil peněženku s finanční hotovostí a veškerými doklady a také mobilní telefon. Poškozený svou ztrátu oznámil na policejní služebně, kde byly také zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu. Velký obrat v případu udělaly poctivé děti. Nalezenou peněženku s obsahem nemalé finanční hotovosti vrátily poškozenému, za což jim patří velké poděkování.
Mobilní telefon se dosud nenalezl. Případný nálezce, který si jej ponechá, musí počítat s tím, že se může dostat do křížku se zákonem. Může se dopustit trestného činu (přestupku) a to i v případě, že s nálezem nijak nedisponuje, ale odmítá jej vydat oprávněné osobě. Nalezenou věc je možné odevzdat na policii nebo úřad. Lze jí také odevzdat anonymně a to prostřednictvím schránek důvěry. Ty jsou v každém městě či obci.
V případě, že si neznámý nepoctivec mobil bude chtít přivlastnit a používat jej pro svou potřebu, měl by vědět, že přístroj bude zablokován.

14. 3. 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŔP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem