Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Měl v krvi dvě a půl promile

ZNOJEMSKO: Od pátku do neděle sto dvacet porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích. 

Od pátku do neděle jsme zjistili dvanáct desítek případů, kdy řidiči porušili zákon o provozu na pozemních komunikacích:

- 47 řidičů nerespektovalo dopravní značení (z toho 28 dopravní značku STOP před křižovatkou)
- u 23 vozidel jsme naměřili vyšší rychlost než je zákonem dovolena (Nejvyšší rychlost jsme zaznamenali v neděli dopoledne v obci Pavlice u osobního vozu Citroen C4 se slovenskou registrační značkou a to 89 km/h. Za volantem seděl sedmatřicetiletý muž. Nejvyšší rychlost mimo obec jsme naměřili též v neděli dopoledne. Po silnici ze Znojma směrem na Brno se řítil osobní vůz s polskou registrační značku rychlostí 130 km/h. Auto řídil šestatřicetiletý muž.)      
- u 17 vozidel jsme zaznamenali různé technické závady (šest aut mělo neplatnou technickou kontrolu)
- například deset řidičů se nepřipoutalo bezpečnostním pásem, sedm jelo bez rozsvícených světel a pět telefonovalo s mobilem v ruce.

     Pět šoférů usedlo za volant po předchozím požití alkoholu. Z toho dva měli v krvi více než jedno promile a dva hodnotu mezi půl a jedním promile. V neděli po desáté hodině dopolední jsme v Moravském Krumlově kontrolovali řidiče osobního vozu Škoda Octávia. Dvacetiletý muž ze Znojemska měl v krvi 0,58 promile alkoholu. V neděli ve čtvrt na šest ráno jsme zastavili ve Znojmě na ulici Kollárova osobní vůz Ford Focus. Jeho třiadvacetiletý šofér ze Znojemska měl v krvi 0,97 promile alkoholu. V pátek v šest hodin ráno v obci Litobratřice řídil traktor čtyřiatřicetiletý muž ze Znojemska s 1,64 promile alkoholu v krvi. Traktor neměl registrační značky a sám traktorista u sebe neměl ani řidičský průkaz. V sobotu v osm hodin večer na Brněnské ulici ve Znojmě pak kontrolovali strážníci Městské policie Znojmo řidiče osobního vozu Renault 19. Vyšlo najevo, že je pod vlivem alkoholu a k případu tedy přivolali Policii České republiky. U jednačtyřicetiletého muže ze Žďárska jsme naměřili 2,52 promile alkoholu a ihned jsme mu zadrželi řidičský průkaz a převezli do policejní cely. 

     V sobotu po třetí hodině odpolední se stala pět kilometrů za Znojmem směrem na obec Lechovice dopravní nehoda tří osobních aut s lehkým zraněním dvou osob. Sedmadvacetiletý řidič osobního vozu Renault Clio pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a svým schopnostem a na rovném úseku komunikacde dostal smyk. Najel do protisměru a tam se čelně střetl s osobním vozem Fiat Punto. Obě auta byla po nárazu odhozena na projíždějící Škodu Felicia. Na autech vznikla škoda za sto devadesát tisíc korun. Dva spolujezdci ve Fiatu z Vyškovska utrpěli zranění. Osmatřicetiletá žena a čtyřletý chlapec byli po ošetření propuštěni do domácího léčení. Ostatní účastníci této nehody z Renaultu a Felicie jsou ze Znojemska.

Zpracovala: por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem