Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Měli chuť na pivo

CHOMUTOV - Napadení na zastávce, Opravdu drahé kalhoty.... 

Měli chuť na pivo
Dva mladíci navštívili restauraci v Kalku. Popíjeli alkohol a pak odešli. Na chodbě ale narazili na sud s pivem, který sebrali a snažili se zmizet. Provozovatel restaurace byl ale rychlejší, v odchodu jim zabránil. Přivolaná policejní hlídka zjistila jejich totožnost, jedná se o dva muže ve věku 18 a 21 roků z Berouna. Vyšetřování dále prokázalo, že oba mají s porušováním zákona své zkušenosti, starší pachatel pak byl dokonce podmínečně odsouzen za majetkovou trestnou činnost v dubnu letošního roku. I v tomto případě neuniknou obvinění z krádeže.
 
Napadení na zastávce
Na parkovišti u autobusové zastávky na sídlišti Zadní Vinohrady v Chomutově napadl 32letýž muž poškozeného. 24letý mladík dostal několik ran, po kterých skončil na zemi. Zranění si vyžádalo ošetření u lékaře, pracovní neschopnost zatím nenastala. Kromě toho mu útočník poškodil tričko v hodnotě jeden tisíc korun. Násilníkovi hrozí obvinění z výtržnictví, co bylo příčinou celého incidentu, vyšetřuje policie.
 
Opravdu drahé kalhoty
Jirkovští policisté přijali oznámení o krádeži oděvů v obchodní zóně Otvice. Když dorazili na místo, zjistili, že obsluha zadržela 25letého Chomutováka, který zde odcizil krátké kalhoty a tílko. Aby toho nebylo málo tak poškodil vstupní dveře do prodejny. Věci byly v pořádku vráceny na prodejnu, oprava poškozených dveří však bude stát nejméně 50 tisíc korun. Policisté dále zjistili, že krádeže se dopustil v době, kdy byl z vězení podmínečně propuštěn.
Nyní se bude zodpovídat z trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
 
Vykradli sklep
Dva mladíci ve věku 17 a 10 roků z Jirkova společně vnikli do domu v Nerudově ulici. Zde se v suterénu vloupali do kolárny a odcizili dvě dětská jízdní kola a dvoje dětské brusle. Majiteli vznikla škoda za 2500 korun, oprava poškozených věcí pak bude vlastníka domu stát další pětistovku. Policisté skutek šetří jako krádež.
 
Zaměřil se na stánky
V květnu letošního roku vnikl za pomoci odcizeného klíče 17letý mladík do stánku na chomutovském sídlišti. Sebral cigarety, ale při útěku byl zadržen pracovníkem bezpečnostní služby. To mu ovšem nestačilo a tak si stejnou činnost zopakoval o několik dní později. V Podkrušnohorském zooparku se opět pokusil vniknout do stánku rychlého občerstvení. Tentokrát ho zadržel pracovník ostrahy objektu. Do stejného areálu se vydal v polovině června a vnikl opět do stánku s občerstvením. Sebral nanuky, mražené polotovary a různé alkoholické nápoje. Svým jednáním způsobil škodu za téměř 29 tisíc korun. Obvinění z krádeže, pokusu krádeže a poškození cizí věci si již převzal, jeho další vyšetřování pokračuje na svobodě.
 
Sebral pouzdro s hotovostí
17letý mladík z Plzně okradl muže, který před budovou pošty v Kadani vybíral peníze z bankomatu. Na chvíli si odložil pouzdro s hotovostí před sebe a toho mladík využil. Sebral pouzdro, kde bylo 10 tisíc korun na hotovosti a platební karty bez příslušných PIN kódů. Své jednání doznal, byl obviněn z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
28. června 2011 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem