Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Měli řídit pod vlivem alkoholu a drog

CHEBSKO - Všem hrozí trest odnětí svobody. 

Policisté z obvodního oddělní Aš, řešili případ 23letého muže ze Sokolova. Ten měl dne 8. září 2018 řídit osobní motorové vozidlo značky Opel Astra v Aši v ulici Okružní směrem k ulici Gustava Geipela. Tam ho policisté zastavili a s řidičem provedli silniční kontrolu. Policisté s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem. Muži naměřili hodnotu 1,49 promile alkoholu, při opakované dechové zkoušce 1,28 a 1,36 promile alkoholu.

Podobný případ se měl stát o den později v Mariánských Lázních. Čtyřiačtyřicetiletý cizinec měl v nočních hodinách řídit osobní motorové vozidlo značky Škoda Fabia po ulici Plzeňská. Tam ho policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně zastavili a provedli kontrolu. I v tomto případě policisté dechovou zkouškou naměřili u muže hodnoty 1,47 a 1,43 promile alkoholu.

Dne 9. září 2018 měla 43letá žena z Chebu řídit vozidlo značky Ford Mondeo v Chebu po ulici Hálkova. Ženu zde policisté z obvodního oddělení Cheb – město zastavili a provedli silniční kontrolu. Po provedení testu na přítomnost návykových látek zjistili, že řídí pod vlivem látky amphetamin/methamfetamin. Dechová zkouška byla u ženy negativní. Policisté další kontrolou zjistili, že žena řídí i přesto, že jí byl Městským úřadem v Chebu uložen zákaz řízení všech motorových vozidel.

Ve všech případech policisté řidiče vozidel vyzvali k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kterému se dobrovolně podrobili. Dále policisté řidičům vozidel další jízdu na místě zakázali.

Mužům, kteří řídili pod vlivem alkoholu, policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy v případě prokázání viny hrozí oběma trest odnětí svobody až na jeden rok. Ženě policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní. V tomto případě hrozí ženě trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová
10. 9. 2018

vytisknout  e-mailem