Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Méně obvyklé dopravní nehody

RYCHNOVSKO - Střet dvou cyklistů seniorů. 

Začátek týdne zaměstnal hlídku Skupiny dopravních nehod několika incidenty na silnicích rychnovského regionu. Dvě události, které policisté zadokumentovali, jsou spíše ojedinělé.

V pondělí v 11:30 vyjížděla rychnovská hlídka Skupiny dopravních nehod do Lupenice. Řidička vozu zn. Škoda Felicia jedoucí po silnici č. I/14 od Rychnova nad Kněžnou směrem na Lupenici na přímém úseku silnice  vjela na nezpevněnou část pravé krajnice, kde dostala smyk a s autem přeletěla do protisměru. Zastavila se až v příkopu, kde havarovala. Záchranáři osmnáctiletou slečnu převezli k ošetření do nemocnice. Alkohol policisté u řidičky dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této havárie byla vyčíslena na 20.000 korun.

Na začátku týdne šetřili dopravní policisté ještě dvě méně obvyklé nehody. Při první z nich se v 09:00 na jedné křižovatce v Borohrádku střetli dva cyklisté – sedmasedmdesátiletý muž a devětašedesátiletá žena. Ženu záchranáři převezli se zraněním do nemocnice, muž zraněný nebyl, poškozeno bylo naopak jen jeho jízdní kolo. Alkohol u muže policisté dechovou zkouškou vyloučili, u ženy vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu nařídili odběr krve.

Střet zvěře a motocyklu šetřila dopravní hlídka týž den v 21:20. Čtyřiačtyřicetiletému řidiči motocyklu zn. Kymco vběhla u kruhového objezdu u Solnice bezprostředně pod přední kolo srna. Řidiče převezli zdravotníci se zraněním do nemocnice, dechová zkouška u něj alkohol neprokázala. Škoda této dopravní  nehody je vyčíslena na 10.500 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
28. dubna 2015

 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

28.4. Lupenice 

Detailní náhled

Rychnovsko

28.4. Lupenice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem