Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Obchodovali s drogami

BLANSKO-VYŠKOV: Kriminalisté odhalili další případy distribuce drog. 

  Čilý obchod se měl podle prvních informací blanenských policistů rozvinout na Blanensku mezi dvěma různými distributory drog, a to konkrétně na Kunštátsku a Lysicku. Policisté prověřovali verzi, že si tito distriutoři mezi sebou vyměňovali vypěstovanou marihuanu za vyrobený pervitin a takto získané zboží pak dál prodávali dalším uživatelům. Tato verze se sice neprokázala, přesto prodejci drog skončili v policejní síti.

    Jako prvního z distributorů kriminalisté zadrželi osmadvacetiletého muže z Lysicka, u něhož bylo nalezeno téměř 300 gramů marihuany. S ní měl obchodovat a nabízet ji dále. Za ním pak následovalo zadržení páru z Kunštátska, který se zabýval výrobou pervitinu.  Čtyřiadvacetiletý muž tam měl podle informací policie vyrábět pervitin, který pak společně s marihuanou jeho jednadvacetiletá přítelkyně prodávala dalším narkomanům. Při domovní prohlídce u nich policisté našli jak chemikálie potřebné pro výrobu pervitinu, které se v běžné domácnosti nepoužívají, tak i dalších více než 200 gramů marihuany.

  Muž z Lysicka skončil za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami ve vazbě, protože v minulosti již byl za podobnou  činnost potrestán. Hrozí mu trest odnětí svobody až na 10 let. Pár z Kunštátska je zatím na svobodě. Přesto jim za stejný trestný čin při prokázání viny  hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

    por. Mgr. Iva Šebková, 2.9.2013

vytisknout  e-mailem