Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Měřili v buchlovských kopcích

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Každý třetí zastavený řidič se dopustil přestupku. 

Uherskohradišťští dopravní policisté spolu s kolegy z obvodních oddělení se o uplynulém víkendu intenzivněji věnovali silničnímu provozu v buchlovských kopcích. V sobotu i v neděli odpoledne jednak měřili rychlost projíždějících aut a motorek, ale také kontrolovali další dodržování pravidel a podmínek pro bezpečnou jízdu. Za oba dva dny policisté zkontrolovali přes tři sta třicet vozidel. Každý třetí zastavený řidič se dopustil nějakého přestupku. Za zjištěných sto deset dopravních přestupků policisté uložili pokuty ve výši sto deseti tisíc korun.

Nejčastějším prohřeškem byla rychlá jízda, která překračovala stanovený limit. Policisté takové překročení naměřili čtyřiasedmdesáti řidičům, z nichž jen čtyři byli motorkáři - drtivá většina rychle jedoucích byli řidiči osobních aut! Policisté přistihli jedenáct lidí nepřipoutaných bezpečnostním pásem, dva řidiče telefonující s mobilem v ruce a jednoho slovenského řidiče, který nadýchal 0,31 promile alkoholu.

Ze zjištěných přestupků vyplývá, že dopravní situaci v buchlovských kopcích je důležité věnovat pozornost i nadále a to nejen kvůli motorářům!


 

23. květen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem