Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Měřit se prostě musí

DĚČÍN - Kdyby to věděl, býval by tam nechodil; Zvěř v cestě podnapilého řidiče; Spravedlnost si ho našla 

„Mou spotřebu elektrické energie nikdo měřit nebude“, říkal si možná osmatřicetiletý muž z Rumburku, když prováděl kouzla s kabely kolem měřiče v rozvodné skříni. A pak odebíral a odebíral, než se na to přišlo. Škoda byla předběžně vyčíslena na přibližně jedenáct tisíc a navíc se ukázalo, že na odběrné místo neexistuje s dodavatelem žádná smlouva. Svou roli pak v případu sehráli místní policisté, kteří filutovi koncem tohoto týdne sdělili podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. To ho může přijít až na dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Kdyby to věděl, býval by tam nechodil
 
V noci na sobotu se na pozemku jedné zahradní chaty v Krásné Lípě objevila pod rouškou tmy tajemná postava neznámého muže. Ten nasedl do zde zaparkovaného automobilu, využil přítomných klíčků v zapalování a vyrazil na cestu. Ta byla dlouhá asi sto metrů a na jejím konci byl strom. Zklamán neúspěchem, vrátil se výtečník zpět a chtěl se zahojit v garáži. U té vytrhl dveře a uvnitř se zmocnil autorádia, kovového umyvadla a kanystru s naftou. Najednou, kde se vzal, tu se vzal muž, kterému se jeho počínání tuze nelíbilo. A ten nevítaného návštěvníka pozdržel až do příjezdu přivolaných policistů. Den, který špatně začal, záhy špatně i skončil. Zadržený si následně na obvodním oddělení vyslechl podezření z celé palety přečinů. A to krádeže vloupáním, porušování domovní svobody, neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky, čímž by se asi dala vysvětlit srážka se stromem. Za tyto eskapády mu hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Zvěř v cestě podnapilého řidiče
 
V oplocení domu skončil se svým vozem v sobotu ve velmi brzkých ranních hodinách v Jetřichovicích třiadvacetiletý muž z Děčína. Údajně proto, že strhl volant, když se chtěl vyhnout srně, která se právě nacházela v nepravý čas na nesprávném místě. Problém byl ale v tom, že při opakované dechové zkoušce vykazoval displej přístroje přes jedno a půl promile alkoholu. To pak většinou končívá sdělením podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je viníka možno potrestat až ročním vězením. Tento případ není výjimkou.
 
 
Spravedlnost si ho našla
 
Trestní stíhání pro krádež vloupáním a porušování domovní svobody zahájili v pátek Děčínští kriminalisté proti pětatřicetiletému místnímu muži. Objasnili totiž případ, kdy v druhé polovině března se kdosi dvakrát vloupal do bytu v panelovém domě v Bynově, kde odcizil finanční hotovost a fotoaparát. Celková škoda činí něco přes devět tisíc korun. Obviněný byl navíc v uplynulých třech letech pro krádež odsouzen. Teď mu hrozí až tříletý pobyt v žaláři.
 
 
                                                                  
16. dubna 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem