Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Město Krnov zakoupilo policistům další potřebnou výstroj

Bruntálsko - cyklistické uniformy a navigace 

Krnovští policisté již více jak 2 roky plně využívají jízdní kola, která jim pro služební potřebu zakoupilo Město Krnov. Jezdí na nich muži i ženy zákona, kteří až do dnešního dne mohli tento dopravní prostředek využívat pouze v teplotně příznivějších dnech.
 
Jako poděkování za dobrou spolupráci města s policií si dne 14.01.2014 vedoucí územního odboru Bruntál plk. JUDr. Jaromír Tkadleček společně s vedoucím obvodního oddělení Krnov npor. Mgr. Jaroslavem Obrem z rukou starostky Mgr. Aleny Krušinové a místostarostky Mgr. Renaty Ramazanové převzali další potřebnou výstroj pro policisty.
 
 
Policisté byli dovybaveni nejen cyklistickou uniformou, zajišťující potřebný komfort pro chladnější počasí, ale také navigačním zařízením. Cyklistická uniforma se skládá z overalu a bundy s reflexními prvky a označením, které je v souladu s legislativní úpravou označení policisty Policie České republiky. Byla zakoupena celkem v 5 kusech pro současné členy policejní cyklohlídky. Navigace byly pořízeny 2 a nejsou určeny pouze pro vybrané policisty na jízdních kolech. Budou je moci využívat všichni krnovští policisté při plnění služebních úkolů a tímto také ještě více zefektivnit svoji práci ve vztahu k občanům města.
 
Jízdní kola jsou pro policejní službu velkým přínosem po praktické i taktické stránce. Jejich uplatnění je široké. Kupříkladu jsou využívána pro dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na cyklostezkách a ostatních místních komunikacích, kam se s vozidlem policisté nedostanou. Nutno také dodat, že oproti vozidlu, je jízda na kole tichá a tímto efektivnější například při kontrolách zahrádkářských kolonií, které jsou každým rokem snadným útočištěm pachatelů.
 
 předání cyklistické výbavy z rukou paní starostky Mgr. Aleny Krušinové
Foto: předání cyklistické výbavy z rukou paní starostky Mgr. Aleny Krušinové
 
 předání navigací paní místostarostkou Mgr. Renatou Ramazanovou 
Foto: předání navigací paní místostarostkou Mgr. Renatou Ramazanovou
 
                                                                 
 cyklistický overal a navigace
Foto: cyklistický overal a navigace 
 
 
 
 
vrchní asistent pprap. Bc. Pavla Welnová
 
15.01.2014
 
 

 

vytisknout  e-mailem