Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Město Pacov předalo policii speciální techniku

PELHŘIMOVSKO: Policisté převzali digitální monokulár s nočním viděním 

Včera proběhlo slavnostní předání daru, který pro Územní odbor Pelhřimov zakoupilo město Pacov. Policisté si z rukou starosty převzali speciální digitální monokulár s nočním viděním, externí napájecí zdroj a videorekordér, které do budoucna zkvalitní práci pelhřimovských kriminalistů.
 
Město Pacov se dlouhodobě aktivně zapojuje do prevence kriminality a spolupracuje s Územním odborem Pelhřimov, kterému již v minulosti darovalo technické prostředky, které policisté využívají při odhalování a objasňování trestné činnosti.
 
Předání daru předcházela jednání s Územním odborem Pelhřimov s cílem, i v tomto případě, najít co nejpotřebnější techniku, kterou následně město pro potřeby policie zakoupí. Na základě důkladné analýzy vyhodnotili zástupci pelhřimovské policie jako nejvhodnější nákup tří kusů digitální techniky, kterou budou využívat při své každodenní činnosti zejména kriminalisté a kriminalističtí technici. Oddělení kriminalistické techniky je specializované oddělení zabývající se specifickou činností na místech činů a zajišťováním kriminalistických stop, jejich práce je velmi důležitá při odhalování pachatelů a následném prokazování trestné činnosti.  
Ve středu 21. května přijal plk. Mgr. Jaromír Štěpánek, vedoucí Územního odboru Pelhřimov pozvání na Městský úřad Pacov, kde z rukou starosty Bc. Lukáše Vlčka, DiS., převzal digitální monokulár nočního vidění, videorekordér a externí napájecí zdroj. Digitální monokulár je profesionální přístroj, který umožňuje efektivní pozorování i v noci za jakýchkoli světelných podmínek, lze s ním nejen pozorovat ale i nahrávat. Dar v celkové hodnotě pětadvacet tisíc korun policisté převzali na základě darovací smlouvy uzavřené mezi městem Pacov a Krajským ředitelstvím policie kraje Vysočina.
„Velmi si vážíme tohoto vstřícného kroku, darovaná speciální technika nám výrazným způsobem pomůže v boji proti trestné činnosti. Město Pacov tímto přístupem zcela jasně deklaruje, jak je pro něho prevence kriminality důležitá. Naším společným cílem je zvyšovat bezpečnost občanů, zajišťovat veřejný pořádek a chránit majetek,“ řekl plk. Jaromír Štěpánek.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
22. května 2014  

 

Odkazy do noveho okna

předání daru

předání daru 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem