Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - víkend 10-11. 1. 2009

Čtyři ohořelá lidská těla v požářišti, Bezpečnostní opatření v centru Ostravy, Čtyři ohořelá lidská těla v požářišti – aktualizace 10.1.2009 

Ostravští policisté intenzivně prověřují nález ohořelých lidských ostatků čtyř mužů.

Při likvidaci požáru zahradní chatky na ulici Jílově v Ostravě-Přívoze dne 9.1.2008, krátce po 16.30 hodině, nalezli hasiči ohořelá lidská těla a na místo požáru přivolali policisty. Po uhašení požáru proběhlo vyproštění čtyř lidských těl, ohledání místa. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro blíže nespecifikovaný trestný čin (hlavy sedmé trestního zákona, trestné činy proti životu a zdraví). Značně ohořelá lidská těla, částečně zuhelnětělá, byla převezena na patologii. Příčinu smrti stanoví provedené pitvy. Totožnost zemřelých osob není dosud stanovena, není vyloučeno, že šlo o osoby tzv. bez domova. Příčina požáru není dosud stanovena, ve věci bude probíhat další prověřování. Vyloučena byla závada na elektroinstalaci, neboť tou nebyl objekt vybaven. Nelze vyloučit ani vznik požáru od otevřeného ohně, cigarety, svíčky či kamen, které se v objektu používaly.
I další hodiny budou naplněny zjišťováním veškerých skutečností, které mohou vznik požáru a smrt čtyř mužů objasnit. Prověřování kriminalistů směřuje také ke zjištění totožnosti všech zemřelých. První informace směřují ke konkrétním osobám. I po rozednění budou policisté pokračovat v práci na místě požáru.
V současnosti nemůžeme vyloučit nedbalostní založení požáru, ale ani násilnou smrt osob.

vytisknout  e-mailem