Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Metylalkohol - na jihu "zatím" NE

Jihočeská policie - přivítá jakékoliv informace, které pomohou při pátrání po prodejcích či překupnících nelegálního a nebezpečného alkoholu.  

Také jihočeští policisté a kriminalisté již několik dní monitorují situaci v rámci teritoria se zaměřením na zjištění jakýchkoliv stop, které by vedli k prodejcům, výrobcům či distributorům nápojů s metylalkoholem.


Jihočeští kriminalisté „zatím“ nezaregistrovali žádné poškození zdraví či úmrtí v této souvislosti. Přesto vyzývají veřejnost k potřebné opatrnosti a také ke spolupráci. Vyhněte se konzumaci rozlévaného alkoholu a také konzumaci alkoholu nejasného původu. V případě jakéhokoliv podezření na skladování, distribuci, nákup či prodej podezřelého alkoholu ihned kontaktujte policii na lince 158. V případě vypití metylalkoholu jde jakémukoliv konzumentu o zdraví a také o život.


Na tomto závažném případě v rámci České republiky pracuje speciální policejní tým „Metyl“, se kterým spolupracují jednotlivá krajská policejní ředitelství a také další instituce jako Ministerstvo vnitra, Ministerstvo zdravotnictví, Ministerstvo financí, Ministerstvem zemědělství a další subjekty.


Veškeré tiskové zprávy Policie České republiky, které se týkají dané problematiky, naleznete zde. Souhrn zpráv je průběžně aktualizován.

 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

12. září 2012

 

vytisknout  e-mailem