Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mezinárodně hledaný zadržen

Policisté zadrželi mezinárodně hledaného muže, který je podezřelý z organizování nedovoleného překročení hranic.  

     
     Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zadrželi v noci mezinárodně hledaného muže.
 
      Autohlídka projížděla včera kolem půl desáté v noci centrem Ostravy. Policisté si na ulici Poděbradové všimli značně rychle jedoucího vozidla. Řidič tak na sebe upozornil. Hlídka auto předepsaným způsobem zastavila a začala s kontrolou dokladů potřebných k řízení. Muž za volantem předložil požadované doklady. Pohledu policistů však neunikl spolujezdec. Toho vyzvali k prokázání totožnosti. Muž neměl u sebe žádný doklad. Uvedl, že vše má na ubytovně. Policisté nakonec zjistili, že se jedná o 23letého muže z okresu Uherské Hradiště.
 
     Hlídka vyzvala muže k prokázání totožnosti, protože tento odpovídal popisu hledané osoby. Policisté se nemýlili. Od kolegy ze stálé služby, který ověřil údaje v Schengenském informačním systému, obdrželi informaci, že muž je nebezpečná a mezinárodně hledaná osoba, která má být zadržena a vydána do dožadujícího státu. Tím je v našem případě Itálie. Pátrání po muži bylo vyhlášeno v únoru letošního roku.
 
      Policisté tak muže na místě zadrželi. Prohledali ho, aby se přesvědčili, zda není ozbrojen. Pán u sebe žádnou zbraň neměl. Hlídka ho následně předala kolegům z obvodního oddělení k dalším opatřením. Policisté dále vyrozuměli příslušného státního zástupce a Národní centrálu SIRENE. V této chvíli je mezinárodně hledaný muž v policejní cele.
 
             Muž je podezřelý z organizování nedovoleného překročení hranic. Bližší informace není možné sdělit, protože je k dispozici právě jen základní informace (v předchozí větě uvedená) ke skutku, pro který byl vydán mezinárodní zatýkací rozkaz.
 
             
                       
                                                                          por. Mgr. Soňa Štětínská

 

 

vytisknout  e-mailem