Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Mezinárodní bezpečnostní akce 24-BLUE RAD

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté zkontrolovali přes čtyři stovky osob. 

Z 23. března na 24. března 2018 proběhla na území Karlovarského kraje mezinárodní bezpečnostní akce s názvem 24-BLUE RAD, která je zaměřena na kontroly vlakových nádraží, odstavných nádražních ploch, kontroly mezinárodních a vnitrostátních vlaků, pátrání po hledaných osobách, nelegální migraci a osobách, které se na železnici dopouští trestné činnosti.

Do bezpečnostní akce, která trvala 24 hodin, byla zapojena stovka policistů ze služby pořádkové policie. Policisté během akce zkontrolovali více jak čtyři stovky osob, přes šest desítek osobních a téměř desítku nákladních vlaků. Dále provedli 130 kontrol na železničních přejezdech a  téměř devět desítek kntrol na nádražích.

Odhalili jeden trestný čin a dva přestupky související s drogami. Dále odhalili další dva trestné činy a přes devadesát přestupků.

Mezinárodní bezpečnostní akce 24-BLUE RAD je jednou z největších akcí, do které jsou zapojeni policisté ze služby pořádkové policie. Významnou měrou napomáhá snižovat kriminalitu na železnici.

nprap. Kateřina Krejčí
29. 3. 2018

vytisknout  e-mailem