Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Mezinárodní kontrolní akce na železnici

PLZEŇSKÝ KRAJ – Na konci listopadu se policisté z Plzeňského kraje zapojili do celoevropské kontrolní akce na železnicích. 

Policisté našeho krajského ředitelství se ze středy na čtvrtek, ve dnech 24. a 25. listopadu 2021, zapojili do mezinárodní policejní kontrolní akce na železnici s názvem „24-BLUE RAD“.

V ní se hlídky zaměřily na provádění kontrol na vlakových nádraží, vlaků osobní přepravy a míst, kde dochází k přecházení kolejiště, a také na kontrolu osob. Dále se policisté u vytipovaných železničních přejezdů věnovali kontrole dodržování povinnosti zastavit vozidlo před železničním přejezdem a dodržování rychlosti při přejíždění železničního přejezdu.

Celkem bylo zkontrolováno v Plzeňském kraji 751 osob a to na 182 nádražích. Kontrolou prošlo 103 osobních vlaků, 39 nákladních a byla vypátrána jedna hledaná osoba. Policisté na 220 železničních přejezdech zjistili v 75 případech nedodržení stanovené rychlosti ve vzdálenosti 50 metrů před přejezdem a při jeho přejíždění. Řidiči ve 20 případech nezastavili své vozidlo před železničním přejezdem, u kterého byla umístěna dopravní značka „Stůj, dej přednost v jízdě!“. Hlídky rovněž zaznamenaly osoby, které se pohybovaly v kolejišti.

Apelujeme zejména na řidiče, aby dodržovali předepsaná pravidla a rychlost na železničních přejezdech, neboť srážka s vlakem mívá ve většině případů až fatální následky. 

por. Ing. Eva Červenková
6. prosince 2021

Odkazy do noveho okna

Akce "24 Blue Rad"

Akce "24 Blue Rad" 

Detailní náhled

Akce "24 Blue Rad"

Akce "24 Blue Rad" 

Detailní náhled

Akce "24 Blue Rad"

Akce "24 Blue Rad" 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem