Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní zasedání

„Weapons and Ammunition Experts International Meeting", pod tímto názvem se ve dnech 18. – 20. května 2009 uskutečnilo v prostorách Top Hotelu Praha mezinárodní setkání odborníků z členských států EU, kteří se zabývají ve svých domovských státech problematikou zbraní a střeliva.  

Mezinárodní setkání se konalo v rámci předsednictví České republiky v Radě EU a pořadatelem za českou stranu bylo ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Policejního prezidia ČR.
 
O mimořádném zájmu o tuto problematiku svědčí to, že pozvání přijalo 32 odborníků z 21 členských států.  Evropská Komise byla zastoupena Georgesem Martinsem  z Generálního ředitelství pro podniky a průmysl. Českou republiku reprezentovali zástupci ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál a odboru mezinárodních vztahů Policejního prezidia ČR,  odboru bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra ČR a Českého úřadu pro zkoušení zbraní a střeliva.
 
Předmětem společných jednání byly výměny informací o právních úpravách problematiky civilních zbraní v jednotlivých členských státech, o postupech při plnění úkolů podle směrnice 91/477/EEC, o kontrole nabývání a držení zbraní, ve znění směrnice 2008/51/EC, a v neposlední řadě výměna zkušeností s využíváním evropských zbrojních pasů.
 
Setkání se zúčastnil i policejní prezident brig. gen. Mgr. Oldřich Martinů, který ve svém vystoupení zahraničním delegátům představil v hlavních bodech probíhající reformu Policie ČR.
 
Vysoce hodnoceno bylo vystoupení pana Martinse, ve kterém stručně a přehledně vysvětlil význam směrnice 91/477/EEC, její původní účel a současné cíle a objasnil důvody a základní body její nedávné novelizace.   Pro českou stranu bylo toto zasedání jedinečnou příležitostí,kterou v plné míře využila,  jak prezentovat stanoviska k jednotlivým odborným otázkám na reprezentativním unijním fóru.  
 
PhDr. Dagmar Bednarčíková
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem