Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Milionová loupež ve zlatnictví

Způsobená škoda se podle majitele vyšplhala ke čtyřem milionům korun. 

V pátek krátce před osmnáctou hodinou přepadli dva maskovaní muži prodejnu zlatnictví na Praze 9 v ulici Pod Pekárnami. Když vstoupili do prodejny, přiskočili k obsluze, kterou odtáhli do prostoru kanceláře, dali ji na ruce pouta a poté se vrátili zpět do prodejny, kde odcizili zlaté šperky a zlaté mince v hodnotě čtyř milionů korun. Lup uschovávali do velkých modrých a atypických tašek značky IKEA – byly totiž opatřené žlutým zipem, což není nejprodávanějším artiklem tohoto obchodního řetězce. Dvojice pak po několika minutách ze zlatnictví utekla a zahodila připravené tašky do řeky Vltavy, kde je kriminalisté nalezli druhý den poblíž Veslařského ostrova. Přepadená prodavačka naštěstí neutrpěla žádné zranění. Kriminalisté pražského krajského ředitelství v souvislosti s tímto případem pátrají po třech osobách, které jsou podezřelé ze spáchání trestného činu loupeže a v případě dopadení jim hrozí až dvanáctileté vězení. Detektivové mají k dispozici kamerové záznamy z prodejny, které zachytily dvojici při loupeži a znají tak částečnou podobu obou hledaných mužů.
 
K popisu: Oba maskovaní muži jsou ve věku kolem třiceti až čtyřiceti let, vysocí asi 175 centimetrů. Mají střední až sportovní postavu a oblečení byli do tmavého oděvu. Na rukou měli rukavice a na hlavách kapuci, šátek a kuklu. Nehovořili česky, nicméně přepadená prodavačka nedokázala blíže specifikovat jejich přízvuk ani jazyk.
 
Podle její výpovědi odjeli lupiči z místa neznámým vozidlem. U vchodových dveří navíc stála během loupeže neznámá osoba, která hlídala okolí a s lupiči komunikovala nejspíš vysílačkou. Navíc výlohu zlatnictví si chvíli před loupeží prohlížel neznámý pár a mohl tak vidět důležité skutečnosti, které by policistům pomohly k dopadení hledaných lupičů. Kriminalisté žádají případné svědky, aby kontaktovali tísňovou linku 158.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 29. 1. 2013
Odkazy do noveho okna

Důležití svědci události

Důležití svědci události 

Detailní náhled

Jeden z lupičů

Jeden z lupičů 

Detailní náhled

Jeden z lupičů

Jeden z lupičů 

Detailní náhled

Taška nalezená v řece

Taška nalezená v řece 

Detailní náhled

Taška nalezená v řece

Taška nalezená v řece 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem