Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

"Milovník" Disney postaviček dopaden

Další případ lidského hyenismu objasnili pražští kriminalisté. 

Obviněný na konci minulého roku využil špatného zdravotního stavu poškozené, která trpí závažnou nemocí a nejprve se jí vetřel do přízně v Mladoboleslavské ulici v Praze 9, kdy pod záminkou půjčky v tíživé finanční situaci, z poškozené vylákal finanční hotovost ve výši dva tisíce korun, kterou mu poškozená předala po výběru z bankomatu. Následně přímo v jejím bytě z jejího telefonu provedl celkem sedm platebních příkazů z mobilního bankovnictví ve svůj prospěch. Muž se snažil celkově obohatit o částku ve výši téměř sto tisíc korun, ale část transakcí nebyla uskutečněna. Syn poškozené obdržel informaci z banky o těchto transakcích a ihned provedl storno a následně celý účet zablokoval. Obviněný si tak přišel na padesát tisíc korun.

Ve spolupráci s bankou došlo k získání kamerových záznamů, kde byl u bankomatu zjištěn muž v mikině Kačer Donald a přes bankovní účty byl i dohledán, přestože peníze neposílal na svůj účet, ale na účet své přítelkyně.

Kriminalisté sedmého oddělení  Prahy III muže, pro změnu v mikině Mickey Mouse, zadrželi a následně obvinili ze spáchání trestného činu podvod, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Obviněný se ke všemu přiznal a je vyšetřován na svobodě. Zároveň kriminalisté již podali návrh na obžalobu obviněného.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 8. 8. 2023

Odkazy do noveho okna

výběr z bankomatu

výběr z bankomatu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem