Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Milovník komiksů skončil ve vazbě

MOST - V knilhkupectví ukradl knížky za pět tisíc; Usnul na zastávce, přišel o mobil 

 Na krádeže teď bude drzý zloděj vzpomínat za mřížemi

Policejní komisař obvinil 30letého muže z Mostu z přečinu krádeže. Mostečan si zřejmě oblíbil nákupy bez peněz. Muž, který byl již za majetkové delikty souzen, měl v červnu v mosteckém knihkupectví odcizit několik knih s komiksy v celkové hodnotě 5 188 korun. Knihy si uložil do tašky a z prodejny odešel. Upozornil na něj alarm. Lapka si z toho však nic nedělal a nereagoval ani na výzvy prodavačky. Ignoroval i pracovníka ostrahy, který ho chtěl zadržet, a byl až agresivní. Prodavačka získala zpátky jen jeden výtisk, s ostatními muž drze odešel. Minulý týden kradl v Litvínově, kdy odcizil balení kávy, které si ukryl pod oděv. V jiném supermarketu v Mostě ukradl konzervy s tuňákem za 424 korun. Poslední krádež uskutečnil v nákupním centru v Mostě, kde v prodejně s oděvy ukradl tři trička, které vložil po bundu a pak z prodejny odešel. Ani tehdy nechtěl s pracovníky ostrahy spolupracovat a chtěl odejít. Celkem lapka napáchal škodu za více jak šest tisíc korun. Policejní komisař s ohledem na jeho stále pokračující trestnou činnost podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Muž obviněný z přečinu krádeže byl vzat do vazby a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.


 

V prodejně nábytku ukradl mléko a oplatky

Neznámý pachatel tento týden vnikl v přesně nezjištěnou dobu do prodejny nábytku v Mostě. O vystavený nábytek se však nezajímal. Z prodejny odcizil oplatky, cukr a mléko. Poškozenému majiteli tak lapka zanechal škodu ve výši 160 korun.


 

Z třídičky někdo odsál tři sta litrů nafty

Přes tři sta litrů motorové nafty zmizelo z nádrže stavebního stroje v lokalitě Holešovice v místě třídění štěrkopísku. Lapka vnikl zřejmě o víkendu do zde odstavené třídičky, kde odstranil víčko palivové nádrže a pohonné hmoty odčerpal. Poškozené společnosti krádeží způsobil škodu ve výši 16 tisíc korun. Případ šetří obvodní oddělení Policie ČR v Obrnicích.


 

Řidič v neděli narazil v jízdě do rohu domu, v dechu měl alkohol

Mostecká policie šetří okolnosti nehody, která se stala v neděli ráno v Mostě. Řidič osobního vozidla značky Škoda jel ulicí Vrbenského, kde při odbočování vyjel z vozovky a narazil do rohu obytného domu. Při nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen sanitou k ošetření. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní a ukázala hodnotu vyšší jak dvě promile. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policie mu zadržela řidičský průkaz. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 5 tisíc korun. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Zloděj využil spánku poškozeného a okradl ho

Sladký spánek, hořké probuzení. Tak to potkalo jednoho mladého muže z Mostecka minulý týden. Ten byl v baru, kde popíjel. Poté se rozhodl jet domů. Čekal na zastávce tramvaje, kde seděl na lavičce a usnul. Zhruba po půl hodině se probral a zjistil, že mu kdosi z kapsy oděvu odcizil mobilní telefon. Krádež nahlásil mosteckým policistům.


 

Lapka nakupujícího připravil o tisíce korun

Tučný lup čekal jednoho podnikavce, který se činil v jednom mosteckém supermarketu. Tam si vyhlédl muže, který v obchodě nakupoval. Ten u pokladny stačil ještě za zboží zaplatit. Peněženku si uložil do tašky, kterou si zavěsil na rameno. Záhy zjistil, že má tašku otevřenou a z ní zmizela portmonka. V ní měl poškozený několik tisíc korun, doklady a platební kartu. Hmotnou škodu okradený odhadl na 11 000 korun. Případ krádeže na osobě šetří mostečtí policisté.


nprap. Ludmila Světláková

Most 10. července 2012

vytisknout  e-mailem