Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Milovník sladkostí skončil ve vazbě

ZLÍNSKO: Kradl jako straka.  

Teprve devatenáctiletý mladík z Otrokovic skončil ve vazbě poté, co během deseti dní ukradl ve třech obchodech v Napajedlech a v Otrokovicích cukrovinky a k přepravě mezi obchody si ještě před krádežemi obstaral v Otrokovicích, jak jinak než krádeží, uzamčené jízdní kolo. Navíc byl letos za krádeže již třikrát soudně trestaný.

Oznámení o krádeži kola přijali policisté z Otrokovic od jeho majitelky krátce po odcizení. Začali po něm pátrat a objevili ho den poté zaparkované nedaleko, u místní prodejny potravin. Zloděj chtěl původně na kole po krádeži sladkostí odjet, ale protože ho při ní nachytal člen bezpečnostní agentury, zpanikařil, kolo nechal na místě a utekl. Předtím však stihl ukrást sladkosti v prodejně potravin v Napajedlech. Že v regálech chybí čokolády, si všimla prodavačka, které zboží doplňovala a provedená inventura to prokázala. Kamerové záznamy potom pachatele usvědčily, policisté ho poznali. V posledním případě se zloděj vrátil do stejného obchodu jako poprvé, opět ukradl cukrovinky a utekl. Celkově způsobil v obchodech škodu ve výši dva tisíce korun, odcizením kola potom škodu šest set korun.

I přes relativně nízkou způsobenou škodu kriminalisté muži sdělili obvinění za trestný čin krádež s až tříletou trestní sazbou, protože byl pro stejný trestný čin v posledních třech letech podmínečně odsouzen se zkušební dobou až do roku 2019. Vzhledem k tomu, že byl v letošním roce za krádeže trestaný již třikrát, podali policisté státnímu zástupci návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce tento návrh akceptoval a mladík čeká na svoje odsouzení v cele vazební věznice.

 

 

 

19. července 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem